Logo pulchritudestyle.com

Gescheurde oren in een hond

Inhoudsopgave:

Gescheurde oren in een hond
Gescheurde oren in een hond

Video: Gescheurde oren in een hond

Video: Gescheurde oren in een hond
Video: Does Your Pet Have A Nasal Tumor? Here's How to Tell: VLOG 117 2023, September
Anonim

Terwijl honden met lange, slappe oren of honden die buitenshuis zijn, meer geneigd zijn om gescheurde oren te krijgen, is dit een veel voorkomende blessure die elke hond kan treffen. Indien onbehandeld, kunnen gescheurde oren leiden tot ernstige infecties en pijn voor de hond. Maar tenzij de wonden ernstig zijn, kunnen gescheurde oren gemakkelijk worden behandeld met een klein beetje informatie.

Image
Image

Oorzaken

Vechten met andere honden kan leiden tot gescheurde oren, en honden kunnen hun oren laten scheuren of betrappen op braamstruiken of hekken. In sommige gevallen kunnen zelfs zeer kleine tranen worden veroorzaakt doordat plantenzaden, puin of zelfs teken in de oren van de hond worden gevangen.

tekenen

Een hond met een gescheurd oor zal waarschijnlijk bloeden en het bloeden kan overvloedig zijn. Vergeet niet dat zelfs kleine snijwonden zwaar kunnen bloeden als ze vers zijn en dat u uw hond misschien niet naar de dierenarts hoeft te brengen.

Inspectie

Met lichte tranen in het oor stopt het bloeden vaak binnen enkele minuten als in koud water gedrenkte watten stevig aan het gewonde oor worden vastgehouden. Dit zal helpen de pijn te verdoven en een deel van het bloed weg te spoelen zodat je de wond kunt onderzoeken. Als de wond meer dan 2,5 cm lang is, moet de hond onmiddellijk naar de dierenarts worden gebracht; anders kan het thuis worden behandeld.

zwachtelen

Als uw hond naar de dierenarts moet, kan een verband de wond vastzetten. Een verband kan rond het oor en de nek van de hond worden gewonden, waardoor het oor stabiel blijft. Een conische Elizbathan-halsband kan ook voorkomen dat de hond de wond verder verergert.

Thuisbehandeling

Als de scheur in het oor van de hond gering is, moet de wond eerst worden schoongemaakt met koud water en een antiseptisch middel. Vervolgens kan het oor worden verbonden met een kussen van gaas aan beide zijden van de flap. Het verband kan over een dag worden verwijderd en als de wond schoon lijkt, kunnen de verbanden worden verwijderd en kan de wond normaal genezen. Als de wond er heet, korstvormig of geïnfecteerd uitziet, breng je je hond naar de dierenarts.

Aanbevolen: