Logo pulchritudestyle.com

Een lopende neus van een kat genezen

Inhoudsopgave:

Een lopende neus van een kat genezen
Een lopende neus van een kat genezen

Video: Een lopende neus van een kat genezen

Video: Een lopende neus van een kat genezen
Video: WAT DOET PACO DE HOND ALS WIJ NIET THUIS ZIJN? *Verborgen Camera* Deel 2 2023, December
Anonim

Wanneer een kat lijdt aan de symptomen van een koude loopneus en -ogen, niezen en piepen, wordt dit een infectie van de bovenste luchtwegen genoemd. Een verscheidenheid aan bacteriële en virale infecties kan een infectie van de bovenste luchtwegen veroorzaken. Een tissue en stoom zullen haar loopneus helpen en de dierenarts kan medicijnen voorschrijven om haar andere symptomen te helpen.

Koude oorzaken

Ongeveer 80 tot 90 procent van de bovenste luchtweginfecties bij katten wordt veroorzaakt door feline herpesvirus en feline calicivirus. Feline herpesvirus is niet hetzelfde type herpes-virus dat mensen kunnen vangen. Wanneer een kat herpesvirus vangt, zal ze er nooit vrij van zijn, maar ze zal er gewoonlijk niet door gehinderd worden tenzij haar immuunsysteem gestrest is. Evenzo, wanneer een kat calicivirus heeft, heeft ze het voor het leven en zal het symptomen vertonen wanneer ze gestrest is en haar immuunsysteem zwak is.

Bacteriële infecties die infecties van de bovenste luchtwegen veroorzaken, zijn ongebruikelijker bij katten. Wanneer een dergelijke infectie optreedt, is dit meestal het gevolg van een van de drie infecties: mycoplasma pneumoniae, Bordetella bronchiseptica en Chlamydia psittaci.

Koude symptomen

Naast een loopneus, zult u waarschijnlijk andere symptomen opmerken als uw kat lijdt aan een infectie van de bovenste luchtwegen. Veelvoorkomende symptomen van verkoudheid zijn:

  • niezen
  • Congestie
  • Conjunctivitis, of ontsteking van de membranen van het ooglid
  • Gekleurde of duidelijke afscheiding uit de ogen en neus
  • loomheid
  • Koorts
  • scheelheid
  • Orale zweren, in het geval van een virus

Thuiszorg

Aangezien de meeste infecties van de bovenste luchtwegen van virale aard zijn, zuiveren ze over het algemeen vanzelf op in één tot drie weken. Veeg eventuele afscheiding uit de neus en ogen van uw kat met een vochtige doek. Als uw kat overbelast is, plaatst u haar meerdere keren per dag gedurende 10 tot 15 minuten in een stomende badkamer. Als haar verkoudheid haar eetlust heeft aangetast, bied haar dan een sterk ruikend voedsel aan, zoals ingeblikt kattenvoer. Als ze niet graag eet, bespreek dan een eetlustremmend middel met je dierenarts.

Veterinaire zorg

Hoewel uw kat waarschijnlijk zal genezen met uw tedere liefdevolle zorg thuis, moet ze de dierenarts nog steeds zien. De dierenarts kan haar voortgang volgen en medicijnen voorschrijven die haar comfortabel kunnen maken en bepalen of ze aanvullende vloeistoffen nodig heeft als gevolg van uitdroging. Af en toe zal de dierenarts oogdruppels voorschrijven om pijnlijke oogaandoeningen en antibiotica op te ruimen om de kans op secundaire infecties te minimaliseren en bacteriële geïnduceerde infecties van de bovenste luchtwegen te behandelen.

Aanbevolen: