Logo pulchritudestyle.com

Symptomen van een hondenspeekselallergie

Inhoudsopgave:

Symptomen van een hondenspeekselallergie
Symptomen van een hondenspeekselallergie

Video: Symptomen van een hondenspeekselallergie

Video: Symptomen van een hondenspeekselallergie
Video: Your Dog has a Mast Cell Tumor, Now What, Part One: Vlog 63 2023, December
Anonim

Hoewel een hond de beste vriend van de mens kan zijn, is ongeveer 30 procent van de Amerikanen allergisch voor honden, volgens AllergyEscape.com. Allergieën kunnen een persoon van elke leeftijd treffen en hondenallergenen zijn aanwezig in de huid, urine en speeksel van een hond. Deze allergenen en huidschilfers zweven in de lucht en vervuilen alles in huis. Er zijn specifieke symptomen voor allergieën voor hondenspeeksel in het bijzonder.

Image
Image

rhinitis

Hondenspeeksel bevat veel eiwitten en allergenen die ervoor zorgen dat sommige mensen allergische reacties krijgen. Wanneer honden kwijlen, kauwen of likken mensen of andere huishoudelijke artikelen, de allergenen in het speeksel komen in de lucht, waardoor u blootstelt aan het en u de schadelijke allergenen inademen. De allergenen in het speeksel kunnen rhinitis veroorzaken, beter bekend als verstopte neus of verstopte neus. Rhinitis kan een loopneus veroorzaken, post neusdruppels en een krassend keel. De krasserige keel kan leiden tot tijdelijk stemverlies. De symptomen zijn meestal erger wanneer u in de buurt van uw hond bent of vlak nadat u hem hebt aangeraakt.

Astma en netelroos

Alle symptomen van allergieën voor hondenspeeksel zijn hinderlijk, maar astma en netelroos zijn enkele van de meest ongemakkelijke. Astma is wanneer de bronchiën worden vernauwd en ontstoken. Het kan ook problemen met ademhalen en kortademigheid veroorzaken.

De bijenkorven zijn roze gebieden van huid of striemen die opgeheven en jeuken. Deze striemen kunnen over het hele lichaam verschijnen en kunnen gepaard gaan met uitslag of kleine, roze bultjes. Netelroos kan het resultaat zijn van direct contact met hondenspeeksel of indirect, zoals het aaien van een hond die zijn vacht heeft gelikt of in contact is gekomen met het oppervlak van een huishouden waaraan de hond is blootgesteld.

Jeukende ogen, hoesten en niezen

Een veelbetekenend teken van allergieën, waaronder allergieën voor honden speeksel, zijn droge en rode, jeukende waterige ogen. Hardnekkig hoesten en niezen gaan vaak gepaard met jeukende ogen. Meestal zijn de symptomen erger wanneer ze in direct contact met uw hond zijn. U moet voorkomen dat u uw ogen of gezicht aanraakt direct nadat u contact hebt gehad met uw huisdier om de jeukende oogklachten te verminderen.

Aanbevolen: