Logo pulchritudestyle.com

Symptomen van een hondenblessure

Inhoudsopgave:

Symptomen van een hondenblessure
Symptomen van een hondenblessure

Video: Symptomen van een hondenblessure

Video: Symptomen van een hondenblessure
Video: HOW TO RELIEVE CONSTIPATION IN CATS 2023, December
Anonim

Eigenaars hebben de verantwoordelijkheid om hun honden gelukkig en gezond te houden. In tegenstelling tot kinderen kunnen honden niemand vertellen wanneer ze gewond zijn. Beenverwondingen bij honden komen vaak voor, met verschillende oorzaken. Vanwege deze diversiteit kunnen symptomen van beenverwondingen ook grote verschillen vertonen. Als u bekend raakt met de vele symptomen van beenverwondingen bij honden, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier onmiddellijk medische hulp krijgt als zich een blessure voordoet.

Image
Image

Betekenis

Het identificeren van de symptomen van het beenletsel van een hond kan erg belangrijk zijn voor de gezondheid van uw hond. Oorzaken van beenletsel variëren van mild en goedaardig tot ernstig en levensbedreigend. Ook kunnen sommige beenverwondingen beginnen als mild, maar als ze onbehandeld blijven, kunnen ze kritiek worden, dus het is altijd een goed idee om vroeg te handelen.

Loopsymptomen

Het belangrijkste loopsymptoom van een beenletsel bij honden is slap. Het type slap kan echter sterk variëren, afhankelijk van de locatie van het letsel. Aanzienlijke verwondingen aan het voorbeen zullen ervoor zorgen dat de hond zijn hoofd omhoog gooit als hij het aangedane been belast. Omgekeerd, als een hond een ernstige verwonding in de achterpoot heeft, zal hij gewoonlijk zijn hoofd naar beneden dobberen wanneer hij op dat been stapt. Voetbewegingen kunnen een symptoom zijn van een neurologische verwonding, terwijl een stijf gangpatroon kan duiden op problemen met gewrichten, zoals artritis.

Pijn symptomen

De meerderheid van honden met beenverwondingen heeft pijn als een belangrijk symptoom. Als je wilt beoordelen of je pijn hebt, let dan op je hond op tekenen dat ze problemen heeft met opstaan of springen, weerstand tegen oefening of gillen met beweging. Je kunt ook je vingers gebruiken om de poten van de hond te palperen en de gewrichten voorzichtig te bewegen. Wees altijd voorzichtig, als je een verwonding vermoedt omdat een hond in pijn kan bijten.

Zwelling Symptomen

Een ander belangrijk teken van een beenblessure bij honden is zwelling. Zwelling kan optreden in elk deel van het been, ter hoogte van de verwonding. Vergelijk beide benen om te zien of ze dezelfde omvang lijken te hebben of gebruik een zachte meetlint. Zoek ook naar een zwelling in de voeten, omdat de zwaartekracht daar vaak tot aanzienlijke zwellingen leidt.

Bloed en wond Symptomen

Bloedingen en wonden zijn de meer voor de hand liggende symptomen van het beenletsel van een hond, maar ze zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Vooral langharige honden kunnen een uitdaging vormen bij het zoeken naar een kleine wond. Duw de vacht altijd voorzichtig in de tegenovergestelde richting van de haargroei en begin met de voet en werk voorzichtig naar boven.

Gedragssymptomen

Veranderingen in het gedrag van een hond kunnen een minder voor de hand liggend teken zijn van een beenblessure. Een zeer actieve hond kan bijvoorbeeld een tegenzin tonen om heel ver te rennen, of een over het algemeen vrolijke hond kan chagrijnig en pittig worden. Honden met aanzienlijke pijn door beenverwondingen kunnen een afname van de eetlust vertonen of lijken meer lusteloos. Bij beenverwondingen kan het zijn dat je minder springt of rennen. Een hond kan weigeren deel te nemen aan activiteiten die hij normaal graag doet. Kortom, wanneer uw hond een merkbare en aanhoudende gedragsverandering vertoont, is een bezoek aan de dierenarts een goed idee.

Aanbevolen: