Logo pulchritudestyle.com

Wat zijn de symptomen van een stervende kanarie?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de symptomen van een stervende kanarie?
Wat zijn de symptomen van een stervende kanarie?

Video: Wat zijn de symptomen van een stervende kanarie?

Video: Wat zijn de symptomen van een stervende kanarie?
Video: EERSTE HULP BIJ EEN ONZINDELIJKE KAT- De gelukkige huiskat - kattengedrag 2023, December
Anonim

Wanneer uw kanarie ernstig ziek of gewond is, stopt hij met eten en drinken; hij zal minder sociaal en meer lethargisch en stil worden. Het kan echter enige tijd duren voordat je symptomen opmerkt: Het instinct van een zieke kanarie is om ziekte te verbergen, omdat hij in het wild een groter risico loopt op predatie.

Gezonde kanaries spelen met speelgoed; stervende kanaries zijn niet geïnteresseerd. tegoed: Lusyaya / iStock / Getty Images
Gezonde kanaries spelen met speelgoed; stervende kanaries zijn niet geïnteresseerd. tegoed: Lusyaya / iStock / Getty Images

Stervende kanaries zijn niet sociaal

Een gezonde kanarie slaapt op de hoogste plek in zijn kooi. Hij is snel en nieuwsgierig en zal onmiddellijk nieuwe lekkernijen of speelgoed in zijn kooi onderzoeken. Hij zal zingen en socialiseren met andere vogels. Als je kanarie ziek of gewond is, wil hij niet spelen. In plaats van rondhangen op zijn stok, zal hij op de vloer van de kooi zitten in een hoek, afgewend van andere vogels. Je zieke kanarie zal lusteloos zijn en kan veel meer slapen dan normaal.

Stervende Canaries zien er anders uit

Als je kanarie bloeit, laat zijn uiterlijk het zien. Hij zal gladstrijken en verzorgen om zijn veren glanzend en schoon te houden. Zijn ogen zijn helder. Maar wanneer hij ernstig ziek is, zal een kanarie stoppen met opletten om te verzorgen, en hij zal er stoffig uitzien. Zijn ogen kunnen ontslag bieden of zijn mogelijk dichtgelijmd.

Canarische eilanden hebben op natuurlijke wijze hoge lichaamstemperaturen vanwege het snelle metabolisme. Ze pluizen hun veren uit om de warmte vast te houden. Een gezonde kanarie zal af en toe zijn veren pluizen, maar een zieke of stervende kanarie lijkt altijd opgezwollen. Wanneer hij stopt met eten, verliest hij snel gewicht - zelfs gezonde exemplaren hebben meestal niet veel lichaamsvet. Door het gewichtsverlies van de zieke kanarie zal zijn lichaamstemperatuur dalen.

Stervende Canarische Eilanden hebben een veterinaire behandeling nodig

Als uw kanarie het gedrag of het uiterlijk van een stervende of ernstige ziekte vertoont, moet hij onmiddellijk worden verzorgd door dierenartsen. Plaats een kleine handdoek op de bodem van een kleine doos met gaten voor ventilatie en pak de vogel voorzichtig erin. Geef de dierenarts informatie over de conditie en het gedrag van uw vogel. Neem een fecaal monster mee in een afgesloten plastic zak of een klein potje. De uitwerpselen van je kanarie geeft zijn dierenarts belangrijke aanwijzingen over de gezondheid van de vogel. Gele of groene ontlasting duidt op een infectie en kan zeer ernstig zijn. Diarree duidt op een ernstige ziekte.

Oude Canarische Eilanden hebben speciale zorg nodig

Canarische eilanden leven 10 tot 15 jaar in gevangenschap. Als je kanarie het einde van zijn leven bereikt, wordt hij geleidelijk rustiger en minder actief. Hij zal niet zoveel bewegen als gevolg van gewrichtsproblemen. Artritis veroorzaakt zwelling van de benen waardoor uw kanarie onmogelijk zijn gewicht kan dragen. Hij kan zichtbare tumoren ontwikkelen. Wanneer de gezondheidsproblemen van uw kanarie zijn dagelijks leven beïnvloeden, overweeg dan om hem naar de dierenarts te brengen en euthanasie te bespreken. Anders kan hij een pijnlijke en langdurige dood ondergaan.

Aanbevolen: