Logo pulchritudestyle.com

Herstel van tandheelkundige anesthesie bij een hond

Inhoudsopgave:

Herstel van tandheelkundige anesthesie bij een hond
Herstel van tandheelkundige anesthesie bij een hond

Video: Herstel van tandheelkundige anesthesie bij een hond

Video: Herstel van tandheelkundige anesthesie bij een hond
Video: Resultaten van onderzoek, en dan? 2023, December
Anonim

Hoewel veel hondenbezitters er niet over nadenken, hebben honden hun tanden verzorgd, net zoals mensen dat doen. Na verloop van tijd en als gevolg van normale eetactiviteiten kan plaque op tandoppervlakken en langs de tandvleesrand ontstaan, wat leidt tot slechte adem, tandbederf en loszittende tanden. Je dierenarts kan zorgen voor tandreiniging en andere tandheelkundige ingrepen met algemene anesthesie. Het herstel van de anesthesie vindt zowel op het kantoor van de dierenarts als thuis plaats. Hoe dan ook, de eigenaar moet toezicht houden en toezicht houden op problemen na de procedure.

Image
Image

Uw hond kan kort na anesthesie suf zijn voor tandheelkundige ingrepen. credit: Dog on Dog Bed afbeelding door Janet Wall uit

Over tandheelkundige anesthesie

Dierenartsen krijgen intensieve training over het toedienen van anesthesie. De hoeveelheid toe te dienen verdoving wordt bepaald door vele factoren, waaronder de grootte, het gewicht, de leeftijd en de algemene gezondheid van het dier. Een pre-anesthesie-injectie helpt de hond te houden en de hoeveelheid anesthesie die nodig is te beperken. Honden met bestaande gezondheidsproblemen kunnen bloedonderzoek nodig hebben voor de procedure om nier- en leverfunctieproblemen te controleren die problemen kunnen veroorzaken. De meeste dierenartsen bieden een nazorgblad voor dieren die onder narcose zijn gebracht voor tandheelkundige of andere procedures.

Herstel van anesthesie

De dierenarts kan zuivere zuurstof toedienen om uw hond te laten herleven van de anesthesie. Zuurstof helpt het hondensysteem van de chemicaliën te zuiveren zodat hij normaal kan functioneren. Het evenwicht en de reflexen van het dier kunnen echter nog steeds worden beïnvloed door de anesthesie, dus zorg ervoor dat hij niet in gevaar is om te vallen of andere gevaren die snelle bewegingen vereisen om letsel te voorkomen. Houd de hond in een rustig deel van uw huis, uit de buurt van andere huisdieren totdat hij volledig is hersteld en zich net als hij gedraagt. Milde hoest kan optreden na anesthesie en is over het algemeen geen reden tot bezorgdheid.

Beperk voedsel en water

Anesthesie kan misselijkheid veroorzaken, dus zorg voor een kleine hoeveelheid zacht, voedzaam voedsel voor uw hond tijdens de herstelperiode. Als tanden zijn geëxtraheerd, kan de hond misselijkheid krijgen door een kleine hoeveelheid bloed die de hond heeft ingeslikt. Een kleine hoeveelheid bloed in de mond is geen probleem tenzij het vordert tot meer overvloedig bloeden. Het dier heeft mogelijk geen stoelgang gedurende 24 tot 48 uur na anesthesie.

Houd je hond warm

Volgens dierenarts Robert D. Keegan, die schrijft op de website van de Washington State University, kan de anesthesie het "instelpunt" van de temperatuur in de hersenen van het dier veranderen, waardoor de bloedvaten verwijden. Deze reactie kan warmteverlies in het lichaam van de hond veroorzaken, dus zorg ervoor dat het dier na de procedure in een warme maar niet warme ruimte wordt gehouden. Rassen die koud weer verdragen en gemakkelijk warmte vasthouden, zoals malamutes en huskies, profiteren meer van een koelere kamer.

Bewaak het dier nauwkeurig

Effecten van anesthesie kunnen tot enkele dagen duren nadat de tandheelkundige procedure is voltooid. Het gedrag van de hond kan in deze periode onvoorspelbaar zijn. Controleer het dier op tekenen van pijn of infectie. Houd kleine kinderen uit de buurt van het dier totdat hij volledig is hersteld. Volg zorgvuldig de instructies voor de nazorg van de dierenarts. Als er ongewoon gedrag of symptomen optreden, bel dan de dierenarts voor verder advies.

Aanbevolen: