Logo pulchritudestyle.com

Kauw dit, niet dat: een gids voor het gezondste hondenvoer

Inhoudsopgave:

Kauw dit, niet dat: een gids voor het gezondste hondenvoer
Kauw dit, niet dat: een gids voor het gezondste hondenvoer

Video: Kauw dit, niet dat: een gids voor het gezondste hondenvoer

Video: Kauw dit, niet dat: een gids voor het gezondste hondenvoer
Video: Dit Meisje Is Al Een Eeuw Overleden. Als Je Ziet Wat Ze Doet Zul Je Schrikken! 2023, December
Anonim
tegoed: damedeeso / iStock / GettyImages
tegoed: damedeeso / iStock / GettyImages

Als het gaat om wat we onze huisdieren moeten voeden, is er veel misinformatie die er is. Na jaren van dieettrends en rages in de menselijke wereld is de aanval overgegaan op onze hondenvrienden. Natuurlijk willen we allemaal het beste voor onze huisdieren, maar vaak, in de naam van wat 'gezond' is, proberen bepaalde rages munt te slaan uit onze liefde voor onze dieren om ons te overtuigen dat bepaalde voedingsmiddelen beter zijn dan andere. Maar in werkelijkheid zijn de regels voor voedsel voor huisdieren relatief eenvoudig en als we ze volgen, moeten onze honden een lang, gelukkig leven leiden.

We hebben alles op een rijtje gezet, zodat je weet wat je puppy moet kauwen en wat het niet zou moeten doen.

Chew This: "Compleet en gebalanceerd"

Hoewel het misschien net marketingjargon klinkt, de uitdrukking "compleet en gebalanceerd" is eigenlijk ZEER belangrijk. Het is een van de belangrijkste labels die je kunt vinden. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) stelt zeer strenge eisen aan wat die zin betekent en betekent dat uw voedsel alle essentiële voedingsstoffen bevat die een pup nodig heeft. Dus als uw dierenvoeding dit etiket bevat, kunt u er vrij zeker van zijn dat u uw hond gezond voedt.

tegoed: Fromm Family
tegoed: Fromm Family

Dit kauwen: producten met eenvoudige namen, omdat de productnaam ertoe doet.

Volgens de American Kennel Club, als een product "beef" of "chicken" of "turkey" wordt genoemd, moet dat voedsel ten minste 70 procent van dat ingrediënt bevatten. Dat betekent dat als het gaat om producten als Nutro Beef en Brown Rice of Fromm Duck en Sweet Potato beide een bepaald deel van hun hoofdbestanddeel bevatten. Natuurlijk willen we dat onze pups zoveel mogelijk echte eiwitbronnen krijgen, dus het voeren van een vaste hoeveelheid eiwit zal elke keer een winnaar zijn.

tegoed: AVAVA / iStock / GettyImages
tegoed: AVAVA / iStock / GettyImages

Do not chew That: voedingsmiddelen die kwalificaties toevoegen aan hun hoofdingrediënten.

Hoewel 'Rundvleeshondenvoer' betekent dat uw eten voor ten minste 70 procent bestaat uit rundvlees, voegt het merk alleen maar 10 procent van het voedsel toe als het toevoegingen toevoegt als 'rundvleesmaaltijd' of 'rundvleesgerecht'. En als de slechte gewoon "met rundvlees" of een ander eiwit zegt, hoeft dat eiwit maar 3 procent van het voedsel te maken. Dus let op de manier waarop het label van je eten is geformuleerd, dus je weet dat je genoeg van de goede dingen krijgt.

tegoed: humonia / iStock / GettyImages
tegoed: humonia / iStock / GettyImages

Chew This: Shop natural.

We proberen te voorkomen dat er te veel synthetische ingrediënten in ons lichaam worden gestopt, en dat geldt ook voor onze pups. De AAFCO heeft ook strikte richtlijnen over hoe de term "natuurlijk" kan worden gebruikt wanneer toegepast op hondenvoer. Natuurlijk betekent dat een voedsel is:

"een diervoeder- of diervoederbestanddeel dat uitsluitend is onttrokken aan planten, dieren of gewonnen bronnen, hetzij in onverwerkte vorm, hetzij onderhevig aan fysieke verwerking, warmtebehandeling, destillatie, zuivering, extractie, hydrolyse, enzymolyse of fermentatie, maar niet geproduceerd door of onderhevig aan een chemisch synthetisch proces en geen additieven of hulpstoffen bevatten die chemisch synthetisch zijn, behalve in hoeveelheden die kunnen voorkomen bij goede productiepraktijken."

En als een voedingsmiddel 'volledig natuurlijk' of '100% natuurlijk' zegt, betekent dit dat het geen synthetische ingrediënten bevat, zoals additieven en conserveermiddelen. Er is één uitzondering, waarbij een voedingsmiddel "natuurlijk kan zijn met toegevoegde vitaminen en mineralen", als voedingsstoffen zijn toegevoegd om het voedsel in balans te houden.

tegoed: MariaPaulaCrisci / iStock / GettyImages
tegoed: MariaPaulaCrisci / iStock / GettyImages

Dit kauwen: gezonde, volle granen.

Hoewel we ze alleen als vleeseters beschouwen, zijn onze honden alleseters en hebben ze variatie in hun dieet nodig. Volle granen voorzien uw pup van waardevolle vitamines en mineralen. Dus maak je geen zorgen, alleen omdat het voedsel van je pup wat niet-vleesingrediënten bevat.

tegoed: humonia / iStock / GettyImages
tegoed: humonia / iStock / GettyImages

Niet kauwen dat: graan-vrij als het gaat om de mooie etikettering.

Dit is waar mensen raar beginnen te worden en hun eigen "glutenvrije" trend opleggen aan hun arme pups. Er is niet noodzakelijk iets mis met het idee van graanvrij hondenvoer, behalve dat het niet nodig is. Uw hond houdt van en heeft granen nodig in hun dieet, en volle granen zoals rijst kunnen zeer nuttig zijn. Veel hondenvoer en lekkernijen zijn er echter trots op dat ze 'graanvrij' zijn, omdat het gezond klinkt en het verkoopt. En het is misschien prima, maar het is waarschijnlijk ook duurder. Als je eten granen bevat, wees niet bang! Tenzij uw huisdier allergisch is voor granen, is het niet nodig om ze uit het dieet te verwijderen.

credit: scorpp / iStock / GettyImages
credit: scorpp / iStock / GettyImages

Dit kauwen: evenwichtig, voedzaam, gekookt hondenvoer.

Nu kunnen we wat veren ruffelen, maar iemand moest erover praten. Net als sommige mensen die het 'paleodieet' promoten, dat probeert de manier na te bootsen waarop onze voorouders eten, de beweging van het onbewerkte hondenvoer heeft tot doel onze honden meer te laten eten zoals hun voorouders van wolven. Maar die logica is niet precies gezond.

Zoals de American Kennel Club opmerkt, is commercieel hondenvoer het product van jarenlange wetenschap en onderzoek. Formules zijn zorgvuldig en strategisch samengesteld en er zijn strikte richtlijnen over wat wel of niet in voedsel kan zijn. Dus hoewel het misschien niet zo "natuurlijk" of "holistisch" lijkt om uw hond een rauw dieet te geven, het is echt gezond.

credit: Memitina / iStock / GettyImages
credit: Memitina / iStock / GettyImages

Niet kauwen dat: rauw vlees.

Ja, huishonden evolueerden van wolven, en ja, wolven zijn jagers. Echter, honden zijn samen met de mens geëvolueerd en hun voedingsbehoeften zijn ook geëvolueerd. Hun genetische make-up geeft hen het vermogen om granen en producten te verwerken, evenals vlees. Hoewel geen enkele studie heeft aangetoond een definitief voordeel te hebben voor het voeren van rauw vlees van uw hond, hebben veel wetenschappers aangetoond dat een rauw vleesdieet een risico op infecties met zich meebrengt voor zowel de hond als de mensen die ermee leven.

tegoed: Rasulovs / iStock / GettyImages
tegoed: Rasulovs / iStock / GettyImages

Do not chew That: Probeer alsjeblieft niet om je hond veganist te maken.

Hoewel we alle mensen die in staat zijn om dierlijke producten uit hun leven te knippen en de gezondheidsvoordelen die het oplevert, waarderen en ondersteunen, kan hetzelfde niet worden gezegd voor honden. Veganistische honden zijn het tegenovergestelde van honden die een rauw dieet volgen, omdat deze dieren diëten krijgen die totaal onnatuurlijk zijn. Honden zijn ontworpen om vlees, granen en groenten te eten. Het kalibreren van een veganistisch dieet, zodat uw pup de juiste voeding krijgt, is ZEER moeilijk en is over het algemeen niet aan te raden. Laat uw honden de vleeseters zijn waarvan zij zijn geboren.

tegoed: Liliya Kulianionak / iStock / GettyImages
tegoed: Liliya Kulianionak / iStock / GettyImages

Dit kauwen: voedsel dat is samengesteld voor de grootte, leeftijd en voorkeur van uw hond.

Het beste voedsel voor uw hond is bijna altijd degene die ze graag eten. Hoewel u natuurlijk kwaliteit wilt overwegen, een formule wilt kiezen die geschikt is voor de leeftijd van uw hond, en u kunt een passend voedsel kiezen, vindt u tal van voedingsmiddelen die aan deze criteria voldoen. En aan het eind van de dag wil je dat je pup van hun eten geniet, dus twijfel niet aan hun voorkeur te veel.

tegoed: humonia / iStock / GettyImages
tegoed: humonia / iStock / GettyImages

Niet kauwen dat: voedsel waarvan je denkt dat het "het beste" is, maar dat je hond niet leuk vindt.

Overigens, geloof de hype niet en kies een gerecht alleen omdat het 'het beste' lijkt. Natuurlijk, praat met je dierenarts, maar forceer geen eten aan je huisdier dat het niet leuk vindt, want het komt gewoon terug om je te achtervolgen. En soms duurt het een beetje om erachter te komen wat uw hond leuk vindt, maar als u dat eenmaal doet, zult u blij zijn om te zien hoeveel uw pup van het eten houdt.

Wil je meer weten over wat je leest? Blader door deze recepten met door dierenartsen goedgekeurd zelfgemaakt hondenvoer en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste gezondheids- en gedragsinformatie voor uw hond.

Aanbevolen: