Logo pulchritudestyle.com

Brindle Pit Bull feiten

Inhoudsopgave:

Brindle Pit Bull feiten
Brindle Pit Bull feiten

Video: Brindle Pit Bull feiten

Video: Brindle Pit Bull feiten
Video: Hoe slim is mijn hond? #blindfluencer #hondenmama #dogtraining #poedel 2023, December
Anonim

Brindle pitbulls, een lid van het Amerikaanse pitbullras, zijn beslist knap, maar niet zo zeldzaam. Het enige wat hem onderscheidt van andere pitbulls is zijn vachtkleur. Deze prachtige gestroomde dieren hebben echter een aantal interessante genetica die leiden tot hun kleurrijke jassen. Pro tip: als een fokker extra geld zoekt omdat zijn gestroomde pitbull "zeldzaam" is, overweeg dan om een andere fokker te vinden die meer deskundig of ethischer is.

Welke soort jas hij ook heeft, de pitbull is meestal een aanhankelijke hond. tegoed: Colette-Marie / iStock / Getty Images
Welke soort jas hij ook heeft, de pitbull is meestal een aanhankelijke hond. tegoed: Colette-Marie / iStock / Getty Images

The Beautiful Brindle

Je ziet een gestroomde jas als je hem ziet - een mengsel van kleuren, wat resulteert in een gevlekt uiterlijk of strepen in de vacht. Brindle-patronen variëren sterk, met zwart, bruin, fawn, wit en rood vaak bij de vachtkleuren. Een hond kan een "zware" gestroomde zijn, wat betekent dat zijn uiterlijk donkerder van kleur is, of dat hij "licht" gestroomd is, met een lichtere kleur.

Brindle Genetics

Om te begrijpen hoe de vacht van een hond een gestroomlijnd patroon krijgt, denk biologie. Elke hond heeft 78 chromosomen, die wat genetische make-up van zijn moeder en sommige van zijn vader ontvangen. Genetische kenmerken bevinden zich op specifieke delen van de chromosomen, de loci. Het bereik van mogelijke combinaties op een locus wordt een allel genoemd.

Als het gaat om het maken van een gestroomde vacht, moet een recessief gen op de K-locus worden uitgedrukt. De A-locus is ook betrokken, en bepaalt hoeveel brindling op de vacht van de hond verschijnt. Gewoonlijk verschijnt gestroomde als zwarte strepen op een rode laag, en de strepen zijn eigenlijk pigment: eumelanine voor zwart en phaeomelanin voor rood. Het basispigment - phaeomelanine - wordt beïnvloed door de intensiteitslocus, die kan variëren van dieprode tot lichte room. Het eumelanine, of stripingpigment, wordt bepaald door verdunning, lever, merle, vergrijzing en recessief rood.

Recessief maar niet zeldzaam

Hoewel de gestroomde vacht wordt veroorzaakt door een recessief gen (en sommige ingewikkelde genetische wetenschap), is het niet zeldzaam. De United Kennel Club herkent een gestroomde jas in een pitbull, maar herkent geen merle of vlekkerige vacht, wat niet logisch is voor de pitbull. Er is een dominant allel nodig om een merle-jas te produceren en pitbulls hebben alleen recessieve allelen voor merle. Een pitbull met een merle-jas zou het resultaat zijn van kruising met een ras dat het zeldzame merle-gen draagt. Hoewel een rode of blauwe neus op een gestroomde pitbull hem misschien nog mooier maakt, maakt hij hem niet zeldzaam. Soms, wanneer de genetica precies goed is en de genen bij elkaar komen op de E-locus, zal hij een zwart masker met zijn gestroomde ogen hebben.

Het Pit Bull-temperament

Een belangrijk feit om te begrijpen over de pitbull is dat hij niet zijn geschiedenis is. Traditioneel werd het ras met geweld gebruikt, voor het vechten en het uitschakelen van groot wild, wat leidde tot de huidige reputatie van de pitbull als een agressieve hond. Integendeel, een Amerikaanse pitbull is een aanhankelijke hond die graag in de buurt van mensen is. Zijn prooidrift kan hem gevaarlijk maken voor kleine dieren, waaronder huisdieren; hij neigt echter in de omgang met mensen van volledige grootte, waardoor hij een slechte waakhond wordt. Hij heeft een hoog energieniveau, bloeit wanneer hij tussen de 30 en 45 minuten krachtige training per dag krijgt, en hij reageert goed op positieve training.

Gezondheid en levensduur

Pitbulls zijn over het algemeen gezonde honden die gevoelig zijn voor cataract, allergieën en chronische heupdysplasie. Ze genieten van een levensduur van ongeveer 12 jaar, en met training zullen ze loyale, levenslange metgezellen zijn.

Aanbevolen: