Logo pulchritudestyle.com

Hoe lang blijft Parvo in de grond?

Inhoudsopgave:

Hoe lang blijft Parvo in de grond?
Hoe lang blijft Parvo in de grond?

Video: Hoe lang blijft Parvo in de grond?

Video: Hoe lang blijft Parvo in de grond?
Video: Grooming Luna the rough-coated Jack Russell Terrier - part 1 | Kitty Talks Dogs - TRANSGROOM 2023, December
Anonim

Parvo is een zeer besmettelijke en mogelijk dodelijke ziekte die honden treft. Het virus staat bekend als buitengewoon sterk en in staat om lang te overleven in de grond. De tijdsduur waarin parvo in de omgeving kan leven, is afhankelijk van factoren zoals temperatuur, hoeveelheid zonlicht en vochtigheid.

Werkingsmechanisme

Bij het contracteren van parvo, en zelfs voordat ze symptomen vertonen, beginnen geïnfecteerde puppy's enorme hoeveelheden virulente deeltjes in hun ontlasting af te werpen en blijven ze ongeveer 10 dagen na herstel ervan werpen. Ongeveer 35 miljoen virale deeltjes worden gevonden in slechts een ons ontlasting; gemiddeld er zijn maar 1000 deeltjes nodig om een kwetsbare puppy te infecteren. Zodra de miljoenen deeltjes op de grond zijn gestort, kan het virus maanden of jaren blijven zitten wachten om te worden opgehaald.

Wijze van blootstelling

Niet gevaccineerde of onvolledig gevaccineerde puppy's in de leeftijd van 6 weken tot 6 maanden zijn het meest gevoelig voor parvo. Het enige dat nodig is om besmet te raken, is door de virale deeltjes op de grond in te nemen. Rechtstreeks eten van de grond of likken van poten na het lopen op geïnfecteerde grond is een manier van blootstelling, maar ook puppy's raken indirect besmet. Voorwerpen kunnen besmet worden door virale deeltjes en zijn daarom in staat ziekten te veroorzaken. Uw schoenen, kleding en autobanden kunnen parvo-deeltjes uit de grond halen en naar uw huis en tuin vervoeren.

De ideale omstandigheden

Terwijl vochtige, gearceerde gebieden het ideale leefgebied bieden, heeft parvo aangetoond dat het in staat is om te overleven in hitte en zelfs vriestemperaturen. Over het algemeen zijn gearceerde gebieden waarschijnlijk ongeveer zeven maanden besmet, terwijl gebieden die zijn blootgesteld aan zonlicht, gedurende 5 maanden kunnen worden besmet, volgens Wendy C. Brooks, dierenarts en eigenaar van Mar Vista Animal Medical Center in Los Angeles. Het kan echter geen kwaad om voorzichtigheid te betrachten, aangezien de American Veterinary Medical Association dat waarschuwt het virus kan ongeveer 1 jaar of langer in de omgeving overleven.

Het virus vermoorden

Indoor decontaminatie is relatief eenvoudig. Binnen verliest het virus de infectiviteit binnen een maand en alle oppervlakken, vloeren, beddengoed en speelgoed moeten worden gedesinfecteerd met een oplossing van 1 deel bleekmiddel met 30 delen water. Laat het brouwsel tenminste 10 minuten weken. Bedenk dat het bleekmiddel gekleurde of gekleurde stoffen verpest. Buitenshuis is desinfectie veel problematischer. Als u een goede drainage heeft, kunt u proberen de grond en het gazon te verdunnen om te proberen de virusdeeltjes te verdunnen of desinfectiemiddelen met sproeislangen aan te brengen. Geen van beide methoden kan effectief zijn.

Het komt neer op

Parvo is winterhard. Overlevingspercentages bij jonge honden die het krijgen zijn laag. Behandeling kan kostbaar zijn. Preventie wordt geadviseerd. Als je een jonge puppy hebt, volg dan de vaccinatieprotocollen van je dierenarts en vermijd hem naar plaatsen te brengen waar veel honden samenkomen totdat hij al zijn vaccinaties heeft gehad. Als je van plan bent om een puppy toe te voegen aan een huis waar eerder een hond met parvo woonde, suggereert het Veterinaire handboek van Merck volledig gevaccineerde volwassen honden en puppy's die hun hele vaccinatieserie hebben beëindigd.

Aanbevolen: