Logo pulchritudestyle.com

Hoeveel geef ik een Labrador-hond?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geef ik een Labrador-hond?
Hoeveel geef ik een Labrador-hond?

Video: Hoeveel geef ik een Labrador-hond?

Video: Hoeveel geef ik een Labrador-hond?
Video: Hoe legt een zeeschildpad eieren? 2023, December
Anonim

Het bedrag dat u aan uw huisdier Labrador geeft, is afhankelijk van de grootte, de leeftijd en de hoeveelheid lichaamsbeweging die de hond krijgt. Hoewel commerciële hondenvoerproducten aanwijzingen hebben over de hoeveelheid voer, zijn ze vaak te veel en moeten ze alleen als leidraad worden gebruikt nadat rekening is gehouden met alle factoren. Als uw Labrador te zwaar is, wordt het te veel eten. Aan de andere kant, als je de ribben en heupbeenderen gemakkelijk kunt voelen terwijl je met je hand langs de flanken van de hond loopt, krijgt de hond niet genoeg.

Image
Image

Labrador Voedingsbedrag

Er zijn verschillende claims gemaakt over het bedrag om een Labrador te voeren. Eén site, My Dog Breed, beweert dat een Labrador van 60 pond elke dag ongeveer 4 1/2 kopjes voedsel nodig heeft, verdeeld in twee porties. Geef 's ochtends een portie en' s avonds een portie. Labrador-puppy's hebben vier voedingen per dag nodig en kunnen elke maaltijd van 1 1/2 kopje eten krijgen, volgens de officiële Labrador-gids. Zodra de pup ongeveer 6 maanden oud is, vermindert u het aantal feeds tot twee per dag.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het voeren

Labradors houden van eten en hebben geen motivatie nodig om te eten, als er voedsel beschikbaar is. Dit hondenras is echter vatbaar voor heupdysplasie en als de hond overgewicht of obesitas krijgt, neemt de kans op het krijgen van deze ziekte toe. Bovendien hebben Labradors gevoelige magen en tafelresten of een slechte voedselkwaliteit kan maagklachten, braken, gas en diarree tot gevolg hebben. Wees daarom heel voorzichtig met wat u uw huisdier voedt.

Voeding voor Labradors

Het dieet van uw huisdier moet veel eiwitten bevatten en voldoende hoeveelheden koolhydraten, vet, mineralen en vitamines bevatten. Als u zelfgemaakt voedsel voert, zorg er dan voor dat uw hond 30 procent mager vlees en 70 procent ontbijtgranen krijgt, samen met vitaminen en mineralen. Het voedsel moet ongeveer 2 procent calcium bevatten om het skelet te versterken.

Het juiste hondenvoer selecteren

In het algemeen kan het voeren van alleen ingeblikt hondenvoer leiden tot problemen met de spijsvertering, tanden en tandvlees. Labradors hebben in grote hoeveelheden droge voeding nodig om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Droge hondenvoeding helpt ook om de tanden te reinigen en voorkomt tandvleesaandoeningen. Als u uw blik in Labrador wilt voeren, zorg dan dat slechts een kwart van het voedsel in de blikken zit en het resterende deel een droog product van hoge kwaliteit is, dat op basis van eten of vlees kan zijn.

Of u nu hondenvoer voor uw rekening of zelfgemaakte gerechten voert, blijf bij een hond die uw Labrador graag gebruikt. Door het activiteitsniveau, het gewicht en de grootte van uw hond nauwlettend in de gaten te houden, kunt u bepalen hoeveel u het moet voeren.

Aanbevolen: