Logo pulchritudestyle.com

Middelgrote honden zonder huif die rustig zijn

Inhoudsopgave:

Middelgrote honden zonder huif die rustig zijn
Middelgrote honden zonder huif die rustig zijn

Video: Middelgrote honden zonder huif die rustig zijn

Video: Middelgrote honden zonder huif die rustig zijn
Video: Can a dog survive parvo without treatment? 2023, December
Anonim

Wanneer u een hondengenoot bij u thuis introduceert, is het belangrijk om te weten waar u naar op zoek bent. Je woont tenslotte al vele jaren bij je nieuwe huisgenoot. Als je ideale pup middelgroot, relaxed en weinig afwisselend is, heb je een paar keuzes. Als je bereid bent om een paar pond in grootte op of af te gaan, heb je meer opties.

Chinese Shar-Pei-hond die uitrusting in gebiedshoogtepunt draagt van bloemen. tegoed: István Csák / iStock / Getty Images
Chinese Shar-Pei-hond die uitrusting in gebiedshoogtepunt draagt van bloemen. tegoed: István Csák / iStock / Getty Images

Shedding Happens

Het slechte nieuws is dat als je op zoek bent naar een middelgrote hond die helemaal niet schuurt, je een speeltje moet houden. Alle honden vergoten. Het is hoe ze hun oude, beschadigde haar verliezen. De hoeveelheid die ze afgeven, is afhankelijk van hun gezondheid en ras. Gezondheidsproblemen die invloed hebben op verlies en haaruitval omvatten allergieën, parasieten en immuunsysteem, nier-, bijnier-, lever- en schildklierziekte. Het is belangrijk op te merken dat, net zoals er geen honden zijn die niet werpen, er ook geen "hypoallergene" honden zijn. Dander, gehecht aan het haar van huisdieren, is de primaire trigger voor mensen met huisdierallergieën, waardoor een hond die weinig last heeft een goede keuze is voor hondenliefhebbers met allergieën. Gelukkig zijn er honden met een minimale hoeveelheid verlies.

Je kunt hem laag noemen

Als je op zoek bent naar een middelgrote, kalme hond die niet veel afvalt, is de Xoloitzcuintli waarschijnlijk de perfecte hond voor jou. Zijn naam is een mondvol - spreek het uit - laag - eet - queent - lee - en hij is een van de oudste hondenrassen in de buurt. Deze man heeft helemaal geen haar, is intelligent, aanhankelijk, gemakkelijk te trainen en kalm; hij is misschien gewoon je droomhond. Hij komt in drie maten: speelgoed, miniatuur en standaard, en varieert van 9 tot 30 pond.

Andere keuzes

De Bedlington Terriër haalt ongeveer 23 kilo op en maakt er gewoon de middelgrote categorie van. Hoewel hij deel uitmaakt van de actieve terriërgroep, is deze gast iets rustiger dan zijn drukke neven. De Boston Terriër, met een gewicht tot 25 pond, heeft een vergelijkbare persoonlijkheid. De Chinese Shar-Pei komt aan de andere kant van het middenveld tussen de 40 en 55 pond. Bekend om zijn rimpelige huid, de Shar-Pei is onafhankelijk, maar toegewijd aan zijn mensen.

Manieren om te compromitteren

Het kan moeilijk zijn om alle drie de dingen op je verlanglijstje te krijgen, wat betekent dat je ergens een compromis moet sluiten. Als je het meest geïnteresseerd bent in het vinden van een rustige partner om met je mee uit te rusten op de bank, zijn de Engelse bulldog en Skye terrier zachte, middelgrote honden, hoewel ze geen low-shedders zijn. Als kalmte en kleine uitscheiding belangrijker zijn dan grootte, overweeg dan de kleine affenpinscher die over het algemeen een stille, speelse vent is. De komondor is een grote vent en met de juiste training zal hij een rustig, beschermend familielid zijn. Als je zin hebt in wat meer activiteit, maken de soft-coated wheaten terrier of standaard schnauzer mooie middelgrote honden met laag afstervende jassen. Beide zijn geweldige familieleden, maar hebben wat oefening en training nodig om hun energie positief te kanaliseren.

Leven met compromis

Als je het moeilijk vindt om de hond te vinden die alle punten treft, overweeg dan waar je mee wilt leven. Je kunt het juiste formaat en activiteitsniveau vinden en het afstoten tegengaan door je hond regelmatig te borstelen - wekelijks als hij een kortharige hond is en vaker als hij lang of krullend haar heeft. Krijg vriendelijke voorwaarden met uw stofzuiger en houd een kamer die is aangewezen als een hondenvrije zone, zodat u één poelloze ruimte hebt. Als u besluit minder haar belangrijker te vinden dan rustiger, besteedt u tijd aan het trainen van uw hond en geeft u hem voldoende lichaamsbeweging. Een vermoeide hond is een kalme hond, minder geneigd om in de problemen te komen.

Aanbevolen: