Logo pulchritudestyle.com

Slijmcongestie bij honden

Inhoudsopgave:

Slijmcongestie bij honden
Slijmcongestie bij honden

Video: Slijmcongestie bij honden

Video: Slijmcongestie bij honden
Video: Labrador-puppies: het is wel even afzien 2023, December
Anonim

Als Spot niest en een verstopte neus heeft, heeft hij waarschijnlijk last van verstopte honden. Net als mensen kunnen honden overmatig slijm in hun luchtwegen ontwikkelen vanwege verschillende redenen, gaande van allergieën tot luchtweginfecties. Breng je hond naar de dierenarts zodat ze de oorzaak van de verstopping van je pup kan achterhalen en hem op weg kan helpen naar herstel.

Lethargic hond die op gras legt. tegoed: Chalabala / iStock / Getty Images
Lethargic hond die op gras legt. tegoed: Chalabala / iStock / Getty Images

Hondenallergieën

Canine-allergieën zijn een van de meest voorkomende oorzaken van duidelijke nasale afscheiding en congestie bij pups. Het overtollige slijm van uw pup kan een reactie zijn op iets in zijn omgeving, zoals pollen, huidschilfers van mensen, neusmijten en andere ademhalingsparasieten, voedsel of medicijnen. Pups met allergieën kunnen last hebben van jeukende huid, overmatig niezen, hoesten, neusbloedingen en ademhalingsproblemen, volgens WebMD. Symptomen verschijnen nadat uw pup in contact is gekomen met een ingrediënt dat allergieën veroorzaakt. Uw dierenarts kan aanbevelen allergietesten, een speciaal allergie-dieet of honden-antihistaminica om de congestie van uw pup te helpen behandelen.

Luchtweginfecties

Een luchtweginfectie veroorzaakt door bacteriën, schimmels of een virus kan ervoor zorgen dat het lichaam van uw hond extra mucus produceert, met congestie van de hond tot gevolg. Dergelijke infecties omvatten hondeninfluenza, soms aangeduid als "kennelhoest." Kennelhoest wordt veroorzaakt door een zeer besmettelijk virus. De gevaarlijkste infecties die congestie bij pups kunnen veroorzaken, zijn hondenziekte, Rocky Mountain spotted fever en pneumonia. Honden die lijden aan een luchtweginfectie kunnen hoesten, niezen, koorts ontwikkelen, moeite hebben met ademhalen, lusteloos worden en stoppen met eten. Gewoonlijk is de nasale ontlading verkleurd wanneer een infectie aanwezig is. Uw dierenarts kan uw pup behandelen met antivirale middelen, antischimmelmiddelen of antibiotica om de pooch-infectie en -congestie te verwijderen.

Neusblokkades

Je pup vertrouwt op zijn neus om zijn omgeving te verkennen. Helaas kan tijdens het snuiven in huis of in de tuin soms een vreemd voorwerp vast komen te zitten in een van zijn neuspassages. Dergelijke verstopte neus en tumoren in de neusgangen kunnen congestie en nasale afscheiding bij pups veroorzaken. Het slijm van uw pup is mogelijk helder of verkleurd. Een dierenarts kan een diagnose stellen van een verstopte neus via een lichamelijk onderzoek en met röntgenfoto's. Ze zal in staat zijn om het operatief te verwijderen om de symptomen van uw pup te verlichten. Ze kan ook enkele antibiotica voorschrijven als zich een secundaire bacteriële infectie heeft ontwikkeld als gevolg van de blokkade.

Andere nasale problemen

Tandziekte en tandabcessen kunnen leiden tot rhinitis en sinusitis bij puppy's, wat congestie veroorzaakt, volgens PetMD. Uw dierenarts kan de tanden van uw pup reinigen en eventuele geïnfecteerde tanden verwijderen om zijn tandheelkundige problemen te verlichten. Abnormale weefselgroei in de neusholtes en puppy's die niet goed kunnen slikken, kan ook overmatig slijm en secundaire bacteriële infecties ontwikkelen. Uw dierenarts zal in staat zijn om te bepalen wat het overtollige slijm van uw pup veroorzaakt op verschillende manieren, waaronder röntgenfoto's, CT-scans, bloedtesten en lichamelijk onderzoek van de neusgangen.

Congestie verlichten

Met veterinaire behandeling moet de congestie van uw pup afnemen. Terwijl je pup herstelt, raadt je dierenarts je aan om een luchtbevochtiger met je hond te gebruiken om zijn slijm te verbreken en zijn congestie te verminderen. De dierenarts kan ook neusdruppels voorschrijven om eventuele nasale ontstekingen te behandelen en de loopneus te verminderen.

Medicatie waarschuwingen

Raadpleeg altijd een dierenarts met betrekking tot de behandeling van de congestie van uw pup. Een hond behandelen met menselijke decongestiva is potentieel gevaarlijk omdat ze ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor honden. Vermijd die met fenylefrine en pseudo-efedrine, die beide als giftig voor honden worden beschouwd, waarschuwt de hulplijn huisdierengif.

Aanbevolen: