Logo pulchritudestyle.com

De gemiddelde levensduur van Rat Terriers

Inhoudsopgave:

De gemiddelde levensduur van Rat Terriers
De gemiddelde levensduur van Rat Terriers

Video: De gemiddelde levensduur van Rat Terriers

Video: De gemiddelde levensduur van Rat Terriers
Video: How To Paint A Pet Portrait 🐕🎨 2023, September
Anonim

De Rat Terrier werd voor het eerst gefokt in Engeland in het begin van de 19e eeuw. Al snel werd deze hond populair in de Verenigde Staten, waar hij gekruist werd met veel andere soorten honden, wat resulteerde in het ras dat we vandaag kennen. Vernoemd naar zijn vermogen om ratten te doden, wordt de Rat Terrier gehouden door boeren en eigenaren van gezelschapsdieren. Het bezitten van deze kleine hond betekent ruim tien jaar gezelschap, zolang u de gezondheid van uw huisdier behoudt.

Image
Image

Levensduur van Rat Terrier

Een goed verzorgde Ratterriër leeft gemiddeld 15 tot 18 jaar. Een hond met een uitzonderlijk dieet-, milieu- en bewegingsregime kan tot 20 jaar of langer leven.

Het maximaliseren van de levensduur van de Rat Terrier

Zorg ervoor dat je elke dag een minimum van een half uur aan beweging geeft aan je Ratterriër. Dit kan een run of een wandeling zijn, maar u moet ervoor zorgen dat de oefening krachtig genoeg is om de spieren van de hond te versterken en het hart gezond te houden. Zolang uw hond veel lichaamsbeweging krijgt, kan hij een lang leven leiden, zelfs in kleine ruimtes zoals een appartement. Als u echter een tuin hebt, verhoogt u de hoeveelheid beweging die uw hond krijgt en kan deze zijn levensduur verlengen.

Rat Terrier-maat en levensduur

Grote en kleine honden ervaren extreme verschillen in levensduur. Vanwege een lager gewicht, leeft 40 procent van de honden die minder dan 35 kilo wegen ouder dan 10 jaar. Intussen overtreft slechts 13 procent van de honden met een gewicht van meer dan 35 kilo 10 jaar. Een hond met een gewicht van 50 kilo zal waarschijnlijk ongeveer 12 jaar oud zijn. Hoe groter het ras, hoe eerder de hond sterft en hoe kleiner het ras, hoe langer het zal leven.

Grote en kleine honden en levensduur

Een studie gepubliceerd in het Journal of Experimental Zoology in 2007 vindt dat grotere honden een korter leven leiden vanwege de overtollige energie die nodig is om een groot lichaam van energie te voorzien. Het is het gewicht van de hond en niet de lengte die de levensduur bepaalt. De harten en andere orgaansystemen van grote honden worden veel verder uitgeoefend dan die van kleine honden. Om deze reden zijn Rat Terriers, die gemiddeld 15 tot 25 pond, behoren tot de rassen van honden die een levensduur van 15 jaar of langer kunnen verwachten.

Aanbevolen: