Logo pulchritudestyle.com

Wat heeft puppy's ertoe zwarte poten te hebben?

Inhoudsopgave:

Wat heeft puppy's ertoe zwarte poten te hebben?
Wat heeft puppy's ertoe zwarte poten te hebben?

Video: Wat heeft puppy's ertoe zwarte poten te hebben?

Video: Wat heeft puppy's ertoe zwarte poten te hebben?
Video: Symptomen naderende bevalling hond en bevalling in beeld 2023, December
Anonim

Honden worden bedacht met de term 'beste vriend van de man' omdat ze aanhankelijk gezelschap tonen. Oost-Aziatische hond DNA heeft de meest genetisch diverse make-up in vergelijking met veel andere regio's, waaronder Eurasia, waar van gedomesticeerde honden wordt verondersteld dat ze afkomstig zijn van grijze wolven. Deze DNA-diversiteit leidt daaruit af dat mensen en honden in Oost-Azië obligaties begonnen te vormen.

Image
Image

Ontwikkeling

Puppies worden geboren met pads op hun voeten, die vergelijkbaar zijn met een menselijke voetballetje en -hak, omdat ze allebei voorzien zijn van gewatteerde, beschermende oppervlakken om te wandelen. Puppy-voetzolen zijn meestal roze, zwart of een combinatie van beide. Net als bij de roze tint is een eerste zwarte toon volkomen normaal. Sommige puppy-poten kunnen tijdens het ontwikkelen van roze naar zwart veranderen, wat een veelvoorkomende ontwikkelingsfase is.

Over Symptomen

Honden die geïrriteerd lijken door zwarte vlekken op hun poten die normaal niet aanwezig zijn, hebben mogelijk een medisch probleem dat aandacht vereist. Tekenen dat een hond geïrriteerd is door zijn poot, zijn bijten, knagen of likken in het gebied of hinken. Zwarte poten kunnen in dit geval een teken zijn van een infectie of allergie. Een dierenarts schrijft een behandeling voor voor elk van de aandoeningen, waaronder een eenvoudige remedie van omega-3-vetzuren in huis. Preventieve maatregelen voor de verlichting van allergieën zijn shampoo en conditioner op basis van havermout.

Paw Care

Weer en huidaandoeningen kunnen droge en gebarsten voetzolen veroorzaken. Het gebruik van een pootkussen-moisturizer, voorgesteld door uw dierenarts, is de beste oplossing voor het verlichten van droge pads en het voorkomen van verder kraken en beschadiging. Het controleren tussen de tenen voor vastzittend vuil belemmert ook ongewenste pootzweren. Pincetten werken goed voor het stevig vastgrijpen van kleine voorwerpen en het verwijderen ervan. Preventie is altijd de meest ideale methode, dus probeer zwerfvuil zoals gebroken glas en willekeurige scherven vrij te houden van de roamingzone van uw hond.

overwegingen

Hondenpootjes hebben een dikke beschermende buitenlaag die wordt beïnvloed door zware weersomstandigheden. Zeer hete oppervlakken veroorzaken bijvoorbeeld blaren en brandwonden en ruw koud weer leidt tot kraken van de pad. Het toepassen van hondenbontjes voordat ze op pad gaan in elk weer verdedigt tegen weersinvloeden in aanvulling op paw-lekke banden. Zout is een ander irriterend middel, dat overvloedig aanwezig is in sneeuw en ijzel. Breng vaseline op de pootjes van je hond aan voordat je je een weg baant in een ijzige omgeving.

Aanbevolen: