Logo pulchritudestyle.com

Wat veroorzaakt bruine schilferige korsten op de oren van een hond?

Inhoudsopgave:

Wat veroorzaakt bruine schilferige korsten op de oren van een hond?
Wat veroorzaakt bruine schilferige korsten op de oren van een hond?

Video: Wat veroorzaakt bruine schilferige korsten op de oren van een hond?

Video: Wat veroorzaakt bruine schilferige korsten op de oren van een hond?
Video: Zo verwijder je vlooien en teken natuurlijk 2023, December
Anonim

Elke hond houdt van een goed oor wrijven, maar het is niet leuk voor u of hem wanneer Rover korsten in zijn oren ontwikkelt. Donkere, schilferige vlekken kunnen zich om verschillende redenen in en rond de oren van de hond ontwikkelen, maar deze aandoening is meestal symptomatisch voor oormijt (Otodectes cynotis), minuscule wezens die gedijen in de binnenoren van huisdieren. Leer hoe u het oorprobleem van uw hond kunt herkennen en behandelen, zodat u weer terug kunt naar de eenvoudige vreugde van het aaien van uw pup.

Image
Image

Oormijten en korstjes

Mijten zijn parasitaire insecten die zich voeden met de huid, bloed en oorsmeer van hun ongelukkige gastheren. Deze enge crawly-activiteiten veroorzaken ontstekingen van de oorklieren en blijken in het algemeen ongemakkelijk te zijn. Als oormijt onontdekt blijft, leiden deze tot huidirritaties. Een hond die besmette gebieden schudt, likt of krast, kan korstvorming, bloedingen en infecties veroorzaken.

Identificatie

Als de oren van uw hond donkere en schilferige korstjes ontwikkelen, rood of geïrriteerd raken, een opeenhoping van was vertonen of zijn bezaaid met zwarte stippen, kan ze last hebben van oormijt. Vanwege de gevoeligheid van dit gebied reageren honden vaak op de jeukende indringer door aan hun oren te krabben en hun hoofd te schudden. Let op gebroken bloedvaten; Van geïnfecteerde honden is bekend dat ze hun kop schudden met een zodanige intensiteit dat hematomen zich vormen in het oor. Een dierenarts stelt oormijten vast door een otospic-onderzoek uit te voeren waarbij hij onder de microscoop naar microben uit het oor kijkt.

Medische behandeling

Indien onbehandeld, kan oormijt snel tot meer ernstige problemen leiden, dus ze moeten worden gediagnosticeerd en behandeld door een dierenarts. Breng uw hond naar de dierenarts om een vermoedelijke diagnose van oormijt te bevestigen. Alleen medische professionals kunnen de ernst van het geval van uw hond bepalen en zorgen voor de nodige behandelingen. Vraag of een recept geschikt is om toekomstige oormijt te behandelen en te voorkomen. De dierenarts kan insecticiden aanbevelen in agressieve gevallen. Ze zullen de parasiet aanvallen met een miticide-oorpreparaat dat waarschijnlijk pyrethrines en thiabendazol bevat, samen met een steroïde voor de jeuk.

het voorkomen

Oormijten zijn zeer besmettelijk voor andere dieren, dus huisdieren moeten uit elkaar worden gehouden om overdracht te voorkomen. Scheid een hond waarvan wordt vermoed dat hij mijten heeft voordat hij naar de dierenarts gaat. Om de korstvorming, infecties en irritatie te voorkomen die gepaard gaan met oormijt, moet je je dierenarts vragen naar mijtmedicijnen en een reinigingsroutine maken. Breng twee keer per week minerale olie aan in een lichte laag, net binnen het oor van de hond. Tien minuten later, veeg het gebied schoon met een watje.

Aanbevolen: