Logo pulchritudestyle.com

Chocolade alternatief voor honden

Chocolade alternatief voor honden
Chocolade alternatief voor honden

Video: Chocolade alternatief voor honden

Video: Chocolade alternatief voor honden
Video: Als Dit Niet Was Gefilmd Zou Niemand Het Geloven 2023, September
Anonim

Als je zin hebt om je braaf hondje te belonen met af en toe een lekkere traktatie, blijf dan altijd weg van chocolade - een bekend hondengif. Maar johannesbrood smaakt veel op chocolade, en hoewel je verfijnde gehemelte zeker het verschil kan uitmaken, gokken we dat je hond net zo dol is op johannesbrood als op chocolade. Het belangrijkste is dat johannesbrood helemaal niet giftig is voor je trouwe viervoeter.

Image
Image

Gevaren van chocolade

Volgens het Cornell University College of Veterinary Medicine is chocolade een serieus medisch gevaar voor honden en katten omdat het theobromine bevat, een alkaloïde die fungeert als een hartstimulans en een diureticum. Niet alleen kan een teveel aan chocolade tot stuiptrekkingen bij honden leiden, het kan zelfs dodelijk zijn. Sommige van de symptomen die gepaard gaan met chocoladevergiftiging bij honden zijn frequent urineren, zwakte, braken, koorts, snel ademen, beven, hijgen en diarree. Sta nooit toe dat uw hond chocolade eet. Houd er ook rekening mee dat die donker gekleurde chocolade vooral giftig is voor honden, hoewel alle soorten mogelijk schadelijk zijn.

Over Johannesbrood

Hoewel chocolade een ernstig gevaar is voor honden, meldt de ASPCA dat johannesbrood niet. Johannesbrood wordt gewonnen uit de peulen van de Johannesbroodboom, Ceratonia siliqua. Deze groenblijvende boom is ontstaan in het Middellandse Zeegebied. De zoete pulp van de peulen heeft een aangename smaak die doet denken aan chocolade, en wordt daarom vaak gebruikt voor huisdieren - en voor ongelukkige allergische mensen - als een veilig, aanzienlijk gezonder alternatief. Andere namen die soms voor de plant worden gebruikt, zijn 'algaroba' en 'suikermondstuk'.

Johannesbroodveiligheid

De ASPCA geeft aan dat, aangezien johannesbrood vrij is van methylxanthinen, het geen bedreiging mag vormen voor je dierbare hond. De organisatie merkt echter ook op dat het geschikt kan zijn om porties johannesbrood tot een minimum te beperken. Als u uw huisdier net iets te veel geeft, kan hij last krijgen van buikpijn en misschien zelfs diarree. Een of twee johannesbroodjes zijn bijvoorbeeld een goede traktatie.

Door Naomi Millburn

ASPCA: Veelgestelde vragen over veelgestelde vragen over gifbestrijding ASPCA: Johannesbroodchips ASPCA: Johannesbrood Warren Humane Society: Carob Cookies voor honden Wisconsin Humane Society: top cadeaus voor je ValenTAIL ASPCA: Mensenvoedsel vermijden om je huisdier te voeden ASPCA: Chocolade Purdue Landbouw: Johannesbrood ASPCA Professional: Chocoladeintolerantie

Aanbevolen: