Logo pulchritudestyle.com

Vinden vaste reuen nog steeds hun territorium?

Vinden vaste reuen nog steeds hun territorium?
Vinden vaste reuen nog steeds hun territorium?

Video: Vinden vaste reuen nog steeds hun territorium?

Video: Vinden vaste reuen nog steeds hun territorium?
Video: Symptoms of Lyme Disease in Dogs- And Why It's SO Dangerous - Professional Dog Training Tips 2023, September
Anonim

Het territoriale markeringsgedrag bij honden is helemaal niet exclusief voor hormonaal gestuurd gedrag. Sterker nog, zowel gecastreerde als niet-gecastreerde honden kunnen gras opeisen om verschillende redenen die geen verband houden met fokken, zoals angst en angst. Honden die gecastreerd zijn, merken echter meestal minder dan hun vaste tegenhangers.

Image
Image

Over territoriummarkering

In de hondachtige soort is territoriummarkering 100 procent gezond, ongeacht hoe menselijke wezens erover denken. Wanneer een hond urine spuit, doet hij dat om te beschrijven wat hij als het zijne besproeit, of dat nu een bepaald gedeelte van uw woonkamer is, de omtrek van uw tuin of elke brandkraan in zijn rondes. Honden vertonen vaak urine als ze zich verward, onzeker of gestresst voelen over iets, zoals een verhuizing naar een nieuw en groter appartement of de introductie van een ander huisdier. Als een hond zich ergens bedreigd voor voelt, kan urinespuiten zijn manier zijn om te proberen de controle te behouden en de wereld uit te drukken: "Dit is van mij." Hoewel het markeren vooral voorkomt bij reuen, doen vrouwelijke honden het ook vaak.

Niet-gefixeerde honden

Honden die gecastreerd zijn, kunnen nog steeds territorium markeren, hoewel het gedrag volgens hen aanzienlijk minder voorkomt in de ASPCA. Ga er niet van uit dat een vaste hond zijn territorium niet markeert wanneer de drang toeslaat. Als een hond iets wil claimen als de zijne, kan hij het markeren of hij gecastreerd is of niet.

neutering

De Humane Society of the United States pleit ervoor om mannelijke honden als puppies te steriliseren als je het merken van urine wilt minimaliseren of voorkomen, omdat het meestal veel moeilijker is om het gedrag van urine-markeringen in honden die de gewoonte volledig hebben ontwikkeld en aangepast, te beteugelen. De ASPCA adviseert eigenaren om hun huisdieren te castreren voor de voortplanting, wat meestal ongeveer 6 maanden oud is bij honden. Op deze zeer jonge leeftijd is het mogelijk dat een reu niet deelneemt aan gedrag zoals territoriummarkering, en hij mag nooit beginnen.

Huis-Vervuiling

Als uw hond binnenshuis uit het niets plast, hoeft de territoriale urine-markering niet noodzakelijkerwijs te worden veroorzaakt. Je kunt het verschil misschien onderscheiden door alleen maar te kijken. Volgens de Michigan Humane Society verschijnt territorium urine meestal op verticale plaatsen zoals deuropeningen en muren. De hoeveelheid is meestal een spritz in plaats van een volledige blaasbeweging. Als u bang bent dat uw huisgetrainde hond misschien huisvuil is in plaats van merkt, maak dan een afspraak met de dierenarts. Huisvervuiling bij honden kan in verband worden gebracht met medische aandoeningen zoals leverziekte, chronisch nierfalen en blaasontsteking.

Door Naomi Millburn

The Humane Society of the United States: Urine Marking - Waarom honden hun territorium markeren ASPCA: Urinemarkering bij honden ASPCA: House Training Your Adult Dog ASPCA: medische oorzaken van huisvervuiling bij honden The Humane Society of the United States: Urine Marking Behavior - Hoe het te voorkomen Michigan Humane Society: territoriummarkeringsgedrag bij honden en katten> ASPCA: castreren-onzijdig SPCA of Texas: Urine Marking by Dogs

Aanbevolen: