Logo pulchritudestyle.com

Amerikaanse Bulldogs vs. Staffordshire Terriers

Amerikaanse Bulldogs vs. Staffordshire Terriers
Amerikaanse Bulldogs vs. Staffordshire Terriers

Video: Amerikaanse Bulldogs vs. Staffordshire Terriers

Video: Amerikaanse Bulldogs vs. Staffordshire Terriers
Video: Doe dit nooit met honden! | DierenpraatTV 2023, September
Anonim

Amerikaanse buldoggen en Staffordshire-terriërs delen veel gemeenschappelijke kenmerken. Beide zijn uitstekende waakhonden, loyale metgezellen en extreem atletisch. Het herkennen van de verschillen tussen de twee rassen zal u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over wat de hond het beste past bij uw gezin en levensstijl. Houd in gedachten dat Amerikaanse buldoggen als een zeldzaam ras worden beschouwd, waardoor het opsporen van een raszuivere pup een uitdaging kan zijn.

Image
Image

Fysieke eigenschappen

Amerikaanse buldoggen hebben een brede borst, gedrongen bouw en gebeiteld, gespierd uiterlijk. Hun neus lijkt op een boxy-vorm met de neusgaten iets naar boven gekeerd. Het American Bulldog Registry merkt op dat het hoofd groot moet zijn; de nek gespierd en het lichaam "krachtig en atletisch van uiterlijk." Kijkend naar de Staffordshire Terriër, zul je een verfijnder gezicht, langere snuit en slankere botstructuur zowel stevig als compact observeren. De American Kennel Club beschrijft het ras als een "goed samengestelde hond, gespierd, maar wendbaar en gracieus".

Grootte

Amerikaanse buldoggen zijn groter dan Staffordshire-terriërs. Als je een klein appartement hebt, denk er dan twee keer over voordat je een grote hond meeneemt naar huis, want die hebben veel ruimte nodig. De National Kennel Club stelt dat een standaard mannelijke Amerikaanse bulldog 23 tot 27 inch lang op de schouders moet staan en tussen de 75 en 120 pond wegen. Vrouwtjes moeten gemiddeld 21 tot 25 inch hoog zijn en 60 tot 90 pond wegen. In tegenstelling hiermee is de rasstandaard voor de Staffordshire terrier, die wordt vastgesteld door de AKC, voor deze honden om 17 tot 19 inch te meten. Ze moeten tussen de 50 en 79 pond wegen.

Pet-Ability

Beide rassen zijn uitstekende huisdieren, afhankelijk van uw woonsituatie en persoonlijke voorkeuren. Het boek "Dog Bible: The Definitive Source for All Things Dog" merkt op dat de Amerikaanse bulldog en Staffordshire terrier ervaren eigenaars nodig hebben die voldoende tijd kunnen investeren in training en socialisatie. Evalueer uw planning en zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om voor uw nieuwe hond te zorgen. Grote achtertuinen of areaal zijn van cruciaal belang om te voldoen aan de energiebehoeften van beide rassen. Omdat de Staffordshire-terriër nauw verwant is met de Amerikaanse pitbullterriër, kan de publieke perceptie van het ras soms negatief zijn. Vrienden of buren hebben het misschien moeilijk om uw huisdier te accepteren en erop te vertrouwen.

Herkenning van het ras

In tegenstelling tot de Staffordshire-terrier worden Amerikaanse buldoggen niet geaccepteerd door de AKC. Als een prestigieuze erkenning belangrijk voor je is, is de Amerikaanse bulldog misschien niet het geschikte ras. Deze honden kunnen worden geregistreerd via de United Kennel Club en de National Kennel Club. Een ander onderscheid tussen de rassen is dat er inspanningen worden geleverd door organisaties zoals de Working American Bulldog Association om het werkende erfgoed en de capaciteiten van de Amerikaanse bulldog te behouden.

Door Rachel Monroe

Aanbevolen: