Logo pulchritudestyle.com

Kunnen honden banden hebben met katten?

Kunnen honden banden hebben met katten?
Kunnen honden banden hebben met katten?

Video: Kunnen honden banden hebben met katten?

Video: Kunnen honden banden hebben met katten?
Video: dit maakte me aan het huilen 2023, September
Anonim

Hoewel de populaire cultuur ons anders leert, met de juiste inleidingen en gehoorzaamheidstraining, kunnen veel honden en katten opschieten en zelfs vriendschappelijke banden met elkaar vormen. Hoewel sommige pups en poezen vanwege hun instinct nooit met elkaar in de omgang kunnen komen, tolereren die met elkaar als jongelingen opgevoed of die relatief gemakkelijk zijn elkaar niet alleen, maar knuffelen ze zelfs samen.

Image
Image

De band tussen Fido en Fluffy

Een onderzoek uit 2008 gepubliceerd in het tijdschrift "Applied Animal Behavior Science" en gemeld in ScienceDaily ontdekte dat eigenaars die een kitten en later een puppy adopteerden - nadat het kitten comfortabel in het huis was gesitueerd - ontdekten dat hun huisdieren met elk een vriendschappelijke band vormden andere. Wanneer katten jonger waren dan 6 maanden en honden jonger dan 1 jaar oud, hadden ze de neiging om meer open te staan om elkaars zeer verschillende lichaamstalen te leren. Eens geacclimatiseerd aan elkaars aanwezigheid, speelden deze pups en poesjes met elkaar, vochten niet en sliepen zelfs in nauw fysiek contact, en toonden een hechte, vriendschappelijke relatie, aldus Haaretz.com.

Elkaar leren kennen

Introducties zijn de sleutel tot het vormen van een goede vriendschap tussen uw hond en kat, en u moet die eerste interacties langzaam en voorzichtig nemen. Houd de twee huisdieren in afzonderlijke kamers of opruimten in uw huis en laat ze elkaars geuren ruiken door een doek op elk van hun lichamen te wrijven, beveelt de Butte Humane Society-website aan. Zodra een van hen niet slecht reageert op de geur, door ze te sissen of te grommen, introduceer ze dan. Laat ze elkaar de eerste paar keer ontmoeten via een dierenhek, met Fido aan de leiband om te voorkomen dat hij Fluffy achtervolgt. Als ze zich goed gedragen, beloon ze dan met een aantal lekkernijen zodat ze elkaar met goede dingen associëren.

Pups en Kitties die gevoelig zijn voor Bonding

Het is misschien niet altijd haalbaar om een jonge pup en kitten te adopteren, maar het is nog steeds mogelijk om de vrede te bewaren en vriendschap tussen oudere dieren te bevorderen. Als een hond is opgegroeid tussen katten en een lage prooidrift heeft getoond jegens katten en andere kleine dieren, kan hij goed geschikt zijn om zich te binden aan een kat en vice versa, adviseert Catster. Kleine honden kunnen het beter met katten vinden, omdat er minder verschil in grootte is tussen de twee. Rassen die klein van stuk zijn en goed met katten overweg kunnen, zijn volgens Peoplesian, de Pomeranian, Shih Tzu, Chihuahua, Maltese, Boston-terrier, Bichon frise en Cavalier King Charles-spaniël.

Geef ze ruimte

In een huishouden met meerdere soorten kunt u stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat zowel uw kat als uw hond met elkaar opschieten nadat de introductieperiode is verstreken. Voer elk huisdier in aparte gebieden, zodat ze niet vechten om eten. Geef de kat veel verhoogde ruimtes in de vorm van planken met planken en kattenbomen om omhoog en buiten Fido's bereik te klimmen als ze geïrriteerd raakt met hem of zijn capriolen. Leer de gehoorzaamheid van je pup om hem onder controle te houden als hij te grof wordt in zijn behandeling van je kat. Zoek de hulp van een dieren behaviorist als Fido enige tekenen van agressie of prooidrift richting Fluffy vertoont.

Van Susan Paretts

VeterinaryPartner.com: katten en honden kunnen samen met de juiste introducties leven Haaretz.com: TAU-onderzoek bewijst een vriendschappelijke relatie tussen katten, honden is mogelijk ScienceDaily: honden en katten kunnen in perfecte harmonie leven als ze op de juiste manier worden geïntroduceerd WebMD: When Dog and Cat Meet Animal Planet: Top 10 kattenvriendelijke kleine honden SunHerald.com: katten en honden kunnen zich echt redden Butte Humane Society: introduceert honden en katten Catster: 9 manieren om katten en honden te helpen beter te worden

Aanbevolen: