Logo pulchritudestyle.com

Doen honden hun anale klieren leeg als ze bang zijn?

Doen honden hun anale klieren leeg als ze bang zijn?
Doen honden hun anale klieren leeg als ze bang zijn?

Video: Doen honden hun anale klieren leeg als ze bang zijn?

Video: Doen honden hun anale klieren leeg als ze bang zijn?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, September
Anonim

Je pup heeft twee klieren in zijn anale omgeving, anale zakjes. Deze zakjes bevatten een dikke, stinkende vloeistof die meestal vrijkomt wanneer een hond ontlast of bang wordt. Als je hond een beetje stinkt in enge situaties, komt dat waarschijnlijk omdat hij wat vocht uit zijn anaalklieren heeft afgegeven.

Image
Image

Anale zakjes

Je pup heeft twee anale zakjes, op de 5 uur en 7 uur posities van zijn anus, volgens WebMD. Deze klieren ter grootte van een erwt bevatten een dikke, olieachtige vloeistof met een vies, ietwat visachtig ruikend aroma, uniek voor uw hond. De klieren dienen als een methode van communicatie tussen honden. Wanneer uw pup ontlast, duwt de ontlasting tegen de anale klieren en drukt deze uit. Dit bedekt de uitwerpselen in geur, waardoor Fido territorium kan markeren en andere dingen kan communiceren. Helaas, wanneer Fido opgewonden, overstuur of bang wordt, zal hij met kracht zijn anale sluitspier samentrekken, waardoor een kleine hoeveelheid van de stinkende vloeistof in de anale klieren wordt uitgedreven.

problemen

Als Fido constant zijn anaalklieren uitdrukt, laat dan uw dierenarts of groomer de klieren manueel uitdrukken om de hoeveelheid vocht binnen in hem te verminderen. Je kunt je hond meer vezels geven in zijn dieet om zijn ontlasting op te hopen, zodat hij meer druk uitoefent op de klieren wanneer hij ontlast om ze te ledigen. Als uw pup de vloeistof in zijn anaalklieren niet uitdrukt, kunnen deze verstopt raken en stoten. Impact van de anale klieren kan leiden tot infecties, abcessen en de noodzaak om de klieren operatief te verwijderen.

Van Susan Paretts

Aanbevolen: