Logo pulchritudestyle.com

Kunnen honden zeewier eten?

Kunnen honden zeewier eten?
Kunnen honden zeewier eten?

Video: Kunnen honden zeewier eten?

Video: Kunnen honden zeewier eten?
Video: Dog Mobility Plus gewrichten supplement bij huisdieren , MSM, Glucosamine, chondroïtine en groenlipm 2023, September
Anonim

Zeewier is rijk aan ijzer, omega-3 vetzuren, magnesium, jodium en magnesium. Vanwege deze voedingsvoordelen is zeewier een populair supplement voor mensen. Zoals met veel voedingsmiddelen, kan wat goed voor je is ook goed zijn voor je hond. Wees altijd voorzichtig wanneer u een nieuw voedingsmiddel in het dieet van uw puppy introduceert. Let op veranderingen in de ontlasting, het energieniveau en het uiterlijk en stop met gebruiken als u een probleem vermoedt.

Image
Image

Voedingswaarde

Ondanks de mythen dat ze carnivoren zijn, hebben honden vegetatie nodig in hun leven. Wanneer een hond jaagt in het wild, krijgt hij zijn vegetatie-fix door het onverteerde voedsel in de maag van zijn herbivoorprooi te eten. Kelp, een soort zeewier, staat bekend om zijn herstellende eigenschappen, die het herstel van weefsel en huid ondersteunen. Dit geeft uw hond een glanzende, gezond ogende vacht. Nori-zeewier is rijk aan vitamine B12, dat een goede cognitieve functie bevordert. De vetzuren in zeewier zijn vooral van belang voor opgroeiende pups, omdat het de gezondheid van gewrichten bevordert. Dit is cruciaal tijdens de groeifase.

Pas op voor Wild Sun-Dried Seaweed

Geen enkel type zeewier is inherent onveilig, maar de conditie en voorbereiding van het zeewier kan een enorme impact hebben op de gezondheid van een hond. Gedroogd, wild zeewier van het type dat vaak wordt gezien op het strand tijdens de hoge zomer is niet goed voor je hondschap. De zon droogt het zeewier uit, waardoor het krimpt. Eenmaal verteerd, zal het zeewier zich in de maag van uw pup uitbreiden en mogelijk fatale blokkades veroorzaken.

Het belang van moderatie

Overmatig gebruik van kruiden-kelp-supplementen kan leiden tot arseenvergiftiging, dus bestrooi het eten van je puppy maar een beetje. Nori kan relatief veel kwik bevatten vanwege zeewaterverontreiniging. Dit is echter alleen een risico bij overvoeding. U kunt de voordelen van zeewier leveren door het als een traktatie of een supplement te gebruiken, in plaats van het als een integraal onderdeel van het dieet van uw hond te gebruiken.

Jonge pups

Als u een zeer jonge puppy heeft, moet hij zich de eerste acht weken van zijn leven uitsluitend voeden met de melk van zijn moeder. Na acht weken is het OK om een paar stevige, maar toch zachte voedingsmiddelen te introduceren. Op dit moment kunt u enkele kleine hoeveelheden zeewier in zijn dieet opnemen. U kunt bijvoorbeeld wat gekookt zeewier als aanvulling op zijn diner strooien. Maar vergeet niet dat puppy's gevoelige kleine magen hebben. Zoals bij elke verandering in het dieet van een hond, moet u de omschakeling in de tijd maken om maagklachten te voorkomen.

Door Simon Foden

Aanbevolen: