Logo pulchritudestyle.com

Hoe schimmel uit een hondenvoercontainer te houden

Hoe schimmel uit een hondenvoercontainer te houden
Hoe schimmel uit een hondenvoercontainer te houden

Video: Hoe schimmel uit een hondenvoercontainer te houden

Video: Hoe schimmel uit een hondenvoercontainer te houden
Video: Op bezoek bij Alina Marshal. Odessa Schotel Recept. Gebakken Courgette Met Knoflook 2023, December
Anonim

U kocht een luchtdichte container, omdat u dacht dat deze de schimmel zou weren, maar toch is hij er. Je moet het eten weggooien, zodat je hondje niet ziek wordt, maar hoe voorkom je dat dat weer gebeurt? Er zijn een paar trucs om schimmelgroei te voorkomen en voedsel verser te houden.

Image
Image

Items die je nodig hebt

• Roestvrijstalen, glazen of ondoorzichtige plastic bak • Plastic zak, indien nodig • Schrobborstel • Milde zeep • Witte azijn • Washandje • Ventileer, indien nodig

Kies een roestvrijstalen, glazen of ondoorzichtige plastic bak met een luchtdichte afsluiting. Deze helpen vocht, zonlicht en vocht buiten te houden. Dit helpt schimmelgroei te voorkomen en voorkomt dat voedsel ranzig wordt. Doorzichtige plastic bakken kunnen schadelijk zonlicht binnenlaten.

Was de voedselbak elke keer dat u nieuw voedsel koopt. Reinig de prullenbak met warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel. Boen met een reinigingsborstel, spoel af met heet water, veeg het af met witte azijn, spoel opnieuw en laat het volledig drogen. Het is het beste om het in het zonlicht te plaatsen of een ventilator minstens een half uur erop te laten blazen om het binnen helemaal droog te krijgen.

Bewaar hondenvoer in de originele zak en plaats de zak in de bak. Door voedsel direct in de bak te gieten, kunnen de oliën en vetten van het voedsel op de bodem terechtkomen. Dit kan ervoor zorgen dat voedsel slecht wordt en nieuw voedsel dat u later inbrengt, kan besmetten. Als schimmel begint te groeien voordat je het opmerkt, kan het de hele lading voedsel ruïneren en je puppy ziek maken. Als u niet de originele voedselzak hebt, gebruik dan een grote plastic zak om de voedselbak in lijn te brengen en vervang deze telkens wanneer u nieuw voedsel krijgt.

Bewaar de voedselzak totdat het voedsel helemaal weg is. De tas heeft ook een streepjescode, batchnummer en vervaldatum. Dit is belangrijke informatie, zodat u weet of het voedsel is verlopen en waarnaar u op zoek moet gaan als u iets wilt terughalen. Denk eraan dat de houdbaarheidsdatum een houdbaarheidsdatum is als het voedsel ongeopend is, anders moet u het voedsel binnen zes weken na opening van de zak gebruiken.

Druk het overtollige lucht uit de zak en verzegel het stevig elke keer dat je eten uitneemt. Sluit vervolgens de voedselemmer stevig. Dit zal het frisser houden en schimmelgroei helpen voorkomen.

Houd het deksel goed vast en plaats de prullenbak op een koele, droge en donkere plaats als een voorraadkamer. Wanneer voedsel wordt blootgesteld aan zuurstof en zonlicht, kunnen veel voedingsstoffen verloren gaan. Bovendien oxideert het vet in het voedsel bij blootstelling aan zuurstof en dit kan ranzigheid veroorzaken. Een los deksel verhoogt het risico op schimmelgroei en plaaginvasie.

Gooi voedsel weg dat nat wordt. Dit kan beginnen te vormen en kan de hele batch besmetten.

Door Susan Revermann

Middelen:

Hondenvoer Scoop: Pet Food Storage Dierenartsinformatie: Veiliger bewaren met een luchtdichte hondenvoerbak Dogs 4 Dogs: Dry Dog Food: veilig omgaan met en opslaan van brokjes

Aanbevolen: