Logo pulchritudestyle.com

Waarom krassen krassen op betegelde vloeren?

Waarom krassen krassen op betegelde vloeren?
Waarom krassen krassen op betegelde vloeren?

Video: Waarom krassen krassen op betegelde vloeren?

Video: Waarom krassen krassen op betegelde vloeren?
Video: Doe dit nooit met honden! | DierenpraatTV 2023, December
Anonim

Hoewel krabben op betegelde vloeren voor mensen een vreemd hondengedrag kan lijken, is het eigenlijk gewoon een natuurlijke drang waarmee honden een favoriete plek opeisen, een beetje plezier hebben of zich eenvoudigweg op hun gemak voelen.

Image
Image

Natuurlijke instincten

Honden zijn van nature vastgebonden om te graven. Krassen op de grond hielpen wilde honden veilige en comfortabele nesten te creëren waar ze konden rusten. Omdat krabben en graafgedrag van nut waren voor wilde honden, is de drang om die oefening voort te zetten, letterlijk ingebed in honden-DNA. Ondanks de toegang tot comfortabele en veilige slaapgedeeltes in hun moderne huizen, vinden veel gedomesticeerde honden het moeilijk om weerstand te bieden aan de drang om een nest te maken door te krabben op de grond.

Territorial claims

Krassen op tegelvloeren of een ander oppervlak is een vorm van communicatie met honden. Wanneer een hond op de grond krabt, beweert hij die plek als de zijne. De onderkant van de poten van een hond heeft speciale klieren die een territoriale geur afgeven op de vloer wanneer de hond krabt. De geur laat andere honden weten dat ze moeten blijven bewegen omdat de geurende plek al is geclaimd.

vermaak

Terwijl de meeste mensen liever hun hond met speelgoed spelen of zijn eigen staart najagen, krijgen sommige honden gewoon een kick van krabben op de grond. Honden die verveeld zijn of overmatige energie hebben, zullen eerder kras- en graafgedrag vertonen dan degenen die op de juiste manier worden geoefend of gemakkelijk op andere manieren worden vermaakt.

Comfort

Tegelvloeren zijn niet typisch het meest comfortabele oppervlak om op te liggen, daarom voelen sommige honden de behoefte om erop te krabben voordat ze tot rust komen. Honden gebruiken krasgedrag om de grond gezelliger te maken of om hen te helpen een meer gezellige plek te vinden om te rusten.

overwegingen

Sommige rassen, zoals terriers, zijn meer vatbaar voor kras- en graafgedrag dan anderen. Hondenliefhebbers die zich zorgen maken over hun vloer, moeten terriers vermijden en investeren in vroege training om het graafgedrag in bedwang te houden of te elimineren. Aangezien keramische tegels minder gevoelig zijn voor krassen op honden dan hout of stenen tegels, moeten hondenliefhebbers waar mogelijk kiezen voor keramische tegelvloeren.

Van Kristina de la Cal

Aanbevolen: