Logo pulchritudestyle.com

Waarom tuimelen honden hun hoofden?

Waarom tuimelen honden hun hoofden?
Waarom tuimelen honden hun hoofden?

Video: Waarom tuimelen honden hun hoofden?

Video: Waarom tuimelen honden hun hoofden?
Video: 6-Jarige Jongen Raakt Vermist. Redders in Shock als Ze Zien wat Naast Hem Ligt 2023, December
Anonim

Heb je ooit de schattige manier gezien waarop sommige honden hun hoofd naar links of rechts richten als ze een bepaald geluid horen of een bepaald woord dat we spreken? In dit artikel zullen we enkele mogelijke redenen onderzoeken voor deze schattige hondenuitdrukking.

Image
Image

Nipper - The Dog & The Phonograph

Terug in Engeland in de jaren 1880 was er een fox terrier genaamd Nipper. Nadat de eigenaar van Nipper stierf werd hij geadopteerd door een kunstenaar genaamd Francois Barraud. Nipper zat voor de fonograaf en kantelde zijn hoofd terwijl hij naar de geluiden luisterde. De kunstenaar speculeerde dat Nipper zat te wachten om zijn overleden meestersstem te horen en dit inspireerde de kunstenaar om het beroemde symbool te schilderen dat later door RCA werd aangenomen!

De geluidsbron zoeken

Sommigen geloven dat de kanteling van het hoofd eenvoudigweg een manier is om de hond te helpen bij het vinden van de bron van het geluid. Door hun pinnae (buitenste oren) aan te passen kunnen ze beoordelen hoe ver het geluid van hen is en wie of wat de maker is als het geluid. Dus de kanteling van het hoofd kan slechts een hulpmiddel zijn voor een hond om beter te kunnen horen. Dat is wat Alexandra Horowitz gelooft en wordt herhaald in haar boek Inside of a Dog: What Dogs See, Gell and Know. Ze verklaart ook dat dit iets is waar een hond niet echt goed in is, net als wij mensen, zelfs al kunnen ze hoogfrequente geluiden horen die we niet kunnen detecteren!

Kantelen om onze woorden te begrijpen

Ik vind het leuk om te geloven dat een hond zijn hoofd draait omdat hij probeert te begrijpen wat we tegen hem zeggen. Dat de hond vertrouwde woorden, geluiden en tonen uitzoekt om een soort van hond-naar-mens-vertaler samen te brengen die hij associeert met wat belangrijk voor hem is, zoals een beloning of iets heel speciaals, zoals een wandeling of een hondje traktatie! De gezichtsuitdrukkingen van een hond worden geregeld door de spieren van het middenoor van de hond. De spieren van het middenoor worden geregeld door het deel van de hersenen dat de nucleus ambiguus wordt genoemd en die de leiding heeft over gezichtsuitdrukkingen en hoofdbewegingen, dus het is logisch dat je honden het hoofd kantelen, wat betekent dat hij zegt dat ik luister en probeer terug te communiceren aan jou!

Het Handbook of Applied Dog Behavior en Training van Steven R. Lindsay is het ermee eens dat de head tilt een soort combinatierespons is van fysiologische en communicatieve aanwijzingen die de hond probeert te identificeren door vertrouwde woorden en intonaties uit te kiezen die verband houden met een aangename activiteit of beloning.

Lindsay merkte ook op dat honden die "sociaal ongerust" zijn (honden met angsten, angsten en fobieën) dit hoofdkantelende gedrag niet vertonen zoals de emotioneel goed ingestelde hond.

Snuitmaat?

Een andere theorie over waarom honden hun hoofd kantelen is vanwege hun snuit (snuit). Honden met grotere muilkorven zien onze gezichten niet zo duidelijk als honden met kleinere muilkorven zoals Yorkshire Terriers, Pugs en Pekingese. Honden gebruiken lichaamstaal, oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen om te communiceren, dus het is belangrijk dat ze onze gezichten zien en hun hoofd spannen helpt hen om dit te doen, redeneert Dr. Stanley Coren. Coren gaat verder met de suggestie dat de honden het hoofd kantelen, hen helpt de mond van de spreker te bekijken in een poging om te begrijpen wat er wordt gecommuniceerd en dat plattere honden met kantelen minder kunnen kantelen omdat ze de prominente muilkorven niet hoeven te compenseren.

Terzijde, onze overleden Yorkie genaamd 'Bumpsters' reageerde op bepaalde woorden door zijn hoofd te kantelen. 'Go' en 'Out' waren twee woorden die het hoofd zeker elke keer zouden kantelen. Dus wat de reden is voor het kantelen van het hoofd, het enige dat zeker nog steeds is tussen al deze theorieën - de hoofdkanteling van de hond is zo verdomd schattig!

Door Tom Matteo

Aanbevolen: