Logo pulchritudestyle.com

Chihuahua pups trainen

Inhoudsopgave:

Chihuahua pups trainen
Chihuahua pups trainen

Video: Chihuahua pups trainen

Video: Chihuahua pups trainen
Video: Effectief Spiermassa Opbouwen? Zó Werkt Het 2023, December
Anonim

Wanneer de meeste mensen denken aan chihuahuas, denken ze aan hun kleine lijsten, maar aan grote, dominante persoonlijkheden. Inderdaad, de meeste chihuahuas hebben een Napoleon-complex, zoals veel bijten, grommen en proberen alles op hun pad te beheersen - hoe groot ook. Je chihuahua-puppy hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer goed getraind, worden veel chihuahuapuppies liefdevolle, respectvolle volwassenen. Als dit type temperament is wat je wenst, maak het dan met aanhoudende en geduldige training.

Image
Image

Stap 1

Laat je chihuahua-puppy zien dat je de leider bent van het peloton, niet het. De meeste chihuahuapuppies lopen nieuwe huizen binnen met de veronderstelling dat zij de leiding hebben, en tenzij u het anders laat zien, zal het proberen u en het hele huishouden onder controle te houden. Laat je puppy wachten op je toestemming om te eten en wrijf je handen altijd op het eten zodat je geur daar is. Houd je chihuahua puppy bovendien in je armen als een baby met zijn buik een paar keer per dag naar boven. Deze positie plaatst je chihuahua op een kwetsbare plaats en laat dit letterlijk zien dat je aan de top staat.

Stap 2

Corrigeer elk slecht gedrag onmiddellijk. Bijten, grommen of andere dominante, agressieve acties die chihuahuas vaak vertonen, mogen nooit worden toegestaan. Zeg 'nee' met een diepe, strenge stem en plaats de puppy van de chihuahua enkele minuten in de positie van de baby. Gebruik de naam van de puppy niet wanneer u "nee" zegt, maar wees consistent in uw toon- en spraakniveau. Puppy's begrijpen geen woorden en gaan door het geluid van wat u zegt.

Stap 3

Plaats uw chihuahua-puppy in een bench wanneer u geen toezicht kunt houden. Krattraining zal helpen bij het trainen van het huis en zal de pup ook uit de gevarenzone houden als je weg bent. Chihuahuas zijn klein en moeten worden bewaard in kleine kisten die alleen voldoende ruimte bieden om op te staan, om te draaien en te gaan liggen.

Stap 4

Neem je elke dag op dezelfde tijd mee naar de pot met je puppy. Dit zal de puppy helpen te weten wanneer het kan "gaan" en hoe lang het moet "vasthouden" tot dan. Ga elke keer weer door dezelfde deur naar hetzelfde gebied. Consistentie is de sleutel in zindelijkheidstraining en elke vorm van variatie kan het succes belemmeren.

Stap 5

Geef je chihuahua puppy een hapje en een lof als het doet wat je vraagt. Chihuahua-puppy's zijn intelligente wezens die goed reageren op positieve associaties en beloningen. Je chihuahua-puppy zal snel leren dat wanneer hij gehoorzaamt, het een smakelijke traktatie ontvangt en waarschijnlijk zal beginnen te doen wat het kan om die beloning opnieuw te verdienen.

Aanbevolen: