Logo pulchritudestyle.com

Hoe een kat en hond te trainen om elkaar leuk te vinden zonder te vallen

Inhoudsopgave:

Hoe een kat en hond te trainen om elkaar leuk te vinden zonder te vallen
Hoe een kat en hond te trainen om elkaar leuk te vinden zonder te vallen

Video: Hoe een kat en hond te trainen om elkaar leuk te vinden zonder te vallen

Video: Hoe een kat en hond te trainen om elkaar leuk te vinden zonder te vallen
Video: 7 Blue Heeler Puppy Training Tips - Australian Cattle Dog Training 2023, December
Anonim

Dieren zijn prachtige wezens en het is altijd leuk om een stel in huis te hebben. Ondanks wat je misschien denkt, kun je je kat en je hond leren harmonieus samen te leven in één huishouden. De sleutel om uw kat en hond in de omgang te brengen, is introductie en supervisie. Met wat doorzettingsvermogen kun je meestal je kat en hond trainen om op te schieten zonder elkaar aan te vallen.

tegoed: Plus69 / iStock / GettyImages
tegoed: Plus69 / iStock / GettyImages

Dingen die je nodig hebt:

  1. Hondendragers of kennels
  2. riem
  3. Treats

Voorzichtigheid:

Kijk uit voor dreigende agressie tussen je twee huisdieren en scheid ze bij het eerste teken om verwondingen te voorkomen. Zorg ervoor dat je ze onder controle kunt houden door geschikte halsbanden, riemen en dragers te gebruiken.

Stap 1

Geef je kat en hond de tijd om zich langzaam aan elkaar aan te passen. Houd uw nieuwe huisdier in de kennel of beperk hem gedurende de eerste tot twee weken in een badkamer of andere kamer. Laat introducties over een paar dagen plaatsvinden. Wanneer u een nieuw huisdier aan uw huishouden toevoegt, moet u bedenken dat uw oudere huisdier koningin is van het kasteel. Huisdier nummer 1 kan uw nieuwe huisdier beschouwen als een indringer. Als u bijvoorbeeld jarenlang uw kat heeft gehad, zal zij waarschijnlijk een nieuwe hond als een ongewenste gast zien. Je moet de "gast" niet laten rennen tot je huisdieren elkaar op gelijkere voorwaarden kunnen ontmoeten.

tegoed: okeanas / iStock / GettyImages
tegoed: okeanas / iStock / GettyImages

Stap 2

Laat uw gescheiden huisdieren elkaar bezoeken onder strikt toezicht. Zorg ervoor dat je tijdens deze bezoeken nooit een huisdier berispt. Als een huisdier smerig wordt, scheidt u de twee en zegt u "nee". Houd honden aangelijnd en katten eerst in dragers. Zorg ervoor dat deze bezoeken voor beide huisdieren plezierig zijn door speelgoed en lekkernijen bij de hand te hebben, maar laat uw nieuwere huisdier niet toe om de favoriete dingen van het oudere huisdier te misbruiken.

Stap 3

Weet wanneer genoeg genoeg is. Als je merkt dat een huisdier te ruw wordt, is het tijd om te scheiden. Dwing nooit dieren op elkaar. Uw oudere huisdier zal het moeilijk genoeg hebben om de nieuwkomer te leren kennen.

tegoed: iRabbiz / iStock / GettyImages
tegoed: iRabbiz / iStock / GettyImages

Stap 4

Neem de tijd om plezier te hebben met uw huisdieren. Uw hond en kat zullen elkaar sneller leren tolereren als u hun vergaderingen interessant en leuk maakt. Vind games en speelgoed waar beide van genieten en gebruik deze tijd voor binding met beide.

Tip:

Het kost tijd en geduld om uw hond en kat te leren om met elkaar om te gaan. Wanneer u ze echter geduldig aan elkaar voorstelt gedurende een bepaalde periode, is introducties voor iedereen gemakkelijker. Je kunt verwachten dat het minstens drie tot vier weken duurt voordat je hond en kat comfortabel om elkaar heen kunnen groeien.

Aanbevolen: