Logo pulchritudestyle.com

Hoe leer je je hond hoe de deuren te sluiten

Hoe leer je je hond hoe de deuren te sluiten
Hoe leer je je hond hoe de deuren te sluiten

Video: Hoe leer je je hond hoe de deuren te sluiten

Video: Hoe leer je je hond hoe de deuren te sluiten
Video: Stress en zenuwen voor een spreekbeurt | UITGEZOCHT #26 2023, September
Anonim

Je hond leren deuren dicht te doen, is niet alleen een leuke truc, het kan ook heel nuttig zijn in het hele huis. Of je armen vol zijn met boodschappen, je hond werkt als een hulphond of je hebt gewoon geen zin om eropuit te gaan, het trainen van je hond om te helpen met basale, dagelijkse taken kan een enorme hulp zijn. Het sluiten van de deur is een taak die gemakkelijk en ongecompliceerd is om te leren, dus pak je hond en maak je klaar om plezier te hebben!

Image
Image

Stap 1 - Leer je hond om je hand te richten of aan te raken. Grijp een traktatie en stop het in je gesloten vuist. Wanneer je hond je hand neust voor de traktatie, open je je vuist en laat je hond lekker eten. Spoel, schuim en herhaal totdat je hondje zonder aarzelen je hand neust.

Stap 2 - Plaats een enkele, felgekleurde Post-It-notitie op je gesloten vuist. Toon je hond je vuist op dezelfde manier als toen je haar leerde om hem aan te raken, en beloon je hond als hij met je neus en je Post-It-brief bonst. Houd een aantal korte trainingssessies per dag tot uw hond de neus met een neus bespruit, terwijl deze op uw vuist ligt.

Stap 3 - Plak de Post-It-notitie op de deur, dicht bij de rand, op neushoogte van uw hond. Ga direct naast de deur staan en toon uw hond het briefje. Tik er een paar keer op als uw hond het niet ziet. Moedig haar aan om het papier met de neus tegen te stoten. Wanneer uw hond het briefje aanraakt, prijs haar dan enthousiast en geef haar een traktatie.

Stap 4 - Oefen met uw hond de Post-It-noot aan te raken terwijl deze aan de deur is geplakt. Beloon uw hond enthousiast voor elk succes. Als je hond het niet helemaal begrijpt, neem dan een paar stappen terug en werk iets langer aan het basisgedrag.

Stap # 5 - Voer de keu in die je gaat gebruiken om je hond te vragen de deur te sluiten. Goede keuzes zijn 'deur', 'sluiten' of 'duwen'. Ga naast de deur staan en wacht gewoon af. Terwijl uw hond het briefje aanraakt, vermeldt u graag uw gekozen keu. Beloon je hond. Herhaal dit proces 10 keer achter elkaar, twee of drie keer per dag, gedurende drie tot vijf dagen. Het is erg belangrijk dat uw hond het commando dat u gebruikt, verbindt met het feitelijke gedrag van het aanraken van de deur met haar neus voordat hij verder gaat met de volgende stap.

Stap # 6 - Open de deur 2 tot 3 inch. Breng je hond naar boven en geef haar je keu. Ze moet de Post-It-notitie onmiddellijk met haar neus aanraken. Als de deur helemaal beweegt, zelfs een klein beetje, prijs haar dan heel enthousiast en geef haar een traktatie. Open de deur opnieuw en oefen totdat je hond de deur met voldoende kracht neuzen om hem 2 of 3 inches te sluiten. Wees altijd optimistisch, positief en enthousiast. Probeer elke sessie met een goede noot te beëindigen.

Stap # 7 - Begin geleidelijk aan de deur breder en breder te openen en oefen met het neuzen van je hond de deur op commando te sluiten. Doe het rustig aan en beloon uw hond alleen als de deur dicht klikt. Dat is haar signaal dat ze klaar is met het uitvoeren van het gedrag. Vergeet niet om plezier te hebben. Als je hond stopt met het sluiten van de deur, ga je terug naar het laatste punt dat ze op betrouwbare wijze zou doen, en breng een paar dagen door met werken op dat niveau voordat je de moeilijkheid opnieuw verhoogt.

Stap # 8 - Neem een stap terug van de deur zodat je een paar centimeter verder staat. Vraag je viervoetige medewerker om de deur voor je te sluiten. Wanneer ze dat doet, geef haar verschillende lekkernijen en een feestje! Loof haar enthousiast en probeer het opnieuw.

Stap # 9 - Vergroot de afstand waarmee u stap voor stap van de deur staat. Beloon je hardwerkende pup altijd voor succes en onthoud dat als je hond stopt met het gedrag, je te ver bent gegaan, te snel. Werk iets dichter bij de deur zodat uw hond kan slagen en blijf dan afstand toevoegen wanneer uw hond zich comfortabel voelt met het gedrag.

Stap # 10 - Begin met het oefenen van de opdracht terwijl je de dingen doet die je normaal gesproken in huis doet, zoals boodschappen doen, op kantoor zitten of rondhangen als een gezin dat een film kijkt. Beloon je pup altijd voor een goed stuk werk en geniet van het tonen van haar nieuwe vaardigheden!

Van Kea Grace

Aanbevolen: