Logo pulchritudestyle.com

Waarom honden hun gezichten bedekken met hun pootjes

Waarom honden hun gezichten bedekken met hun pootjes
Waarom honden hun gezichten bedekken met hun pootjes

Video: Waarom honden hun gezichten bedekken met hun pootjes

Video: Waarom honden hun gezichten bedekken met hun pootjes
Video: Je hond laten stoppen met opspringen 2023, September
Anonim

Het is een vraag die alle hondenbezitters waarschijnlijk op een bepaald moment hebben gesteld. Terwijl je je in de glazen ogen van je hond staart of een kamer neemt gevuld met gekauwde en gescheurde bezittingen, vraag je jezelf af: "Wat denkt hij?" Je zou kunnen wensen dat je hondgenoot zou kunnen praten, maar hoewel Fido geen oordeel kan vellen over problemen, probeert hij je vaak iets te vertellen met zijn lichaam, zoals wanneer hij een poot over zijn ogen of op zijn snuit legt.

Vegen of krabben

Voordat u zich verdiept in fijnere interpretaties van de "poten-op-het-gezicht" -beweging van een hond, moet u bedenken dat het dier misschien alleen een jeuk krabt of zijn ogen afveegt. Bij dwangmatig gebruik kan de beweging een aanwijzing zijn voor een chronische aandoening zoals huiduitslag, oogirritatie of zelfs infectie. Zoals met alle dieren gedrag, let op de gewoonten van uw huisdier om ervoor te zorgen dat ze niet voortvloeien uit meer ernstige omstandigheden.

Show of Emotion

Dieren voelen dingen op een meer primitieve, rudimentaire manier dan mensen en zijn niet in staat tot geavanceerde cognitie, maar dat betekent niet dat uw pup geen emoties heeft en ook dat hij niet op de uwe reageert. Blij, boos, verdrietig, bang - alles wat je voelt, is waarschijnlijk dat je harige vriend op een gegeven moment ook reageert. Elke hond reageert anders op zijn eigen emoties, maar het is niet ongebruikelijk voor een hond die bang is om één of beide pootjes op zijn snuit te planten om zijn gezicht te verbergen voor wat de emotie ook veroorzaakt, of het nu een donderslag is of de boze blik van een eigenaar.

Voorlegging

Honden zijn lastdieren - ze zijn genetisch voorbestemd om in groepen van meer dan één te leven en zich te gedragen volgens de sociale hiërarchie van het pakket. Voor een gezelschapsdier zijn menselijke familieleden zijn roedel en hij gedraagt zich volgens zijn interpretatie van de commandostructuur. Een hond die zijn eigenaar als alfahond herkent, is gelukkig en veilig in de wetenschap dat hij is opgevangen en hij zal zijn onderwerping communiceren door middel van het vermijden van oogcontact, het geven van ruimte aan de eigenaar en het bedekken van zijn gezicht met zijn poten.

Omdat hij weet dat je ervan houdt!

Hoewel er een handvol redenen zijn waarom een hond zijn gezicht bedekt met zijn poten, is de meest voorkomende dat het zijn mens gelukkig maakt. Van het kleinste theekopjeras tot de grootste van de Denen, de poot-op-snuit-of-over-ogen routine van een hond laat je glimlachen en hem douchen met genegenheid voor het schattige gedrag. Het enige dat nodig is, is een positieve reactie voor een hond om te herkennen dat het gebaar je gelukkig maakt, en de drang van een hond om zijn meester te kalmeren, zorgt ervoor dat hij die ogen wrijft totdat je hem de grijns en buikwrijven geeft die hij zoekt.

Rodney Wilson

Hondenras Infocentrum: De onderdanige hond Beneful: Hoe Dog Body Language te lezen

Aanbevolen: