Logo pulchritudestyle.com

Ja, hondenmusea zijn een ding - en ze zijn geweldig!

Inhoudsopgave:

Ja, hondenmusea zijn een ding - en ze zijn geweldig!
Ja, hondenmusea zijn een ding - en ze zijn geweldig!

Video: Ja, hondenmusea zijn een ding - en ze zijn geweldig!

Video: Ja, hondenmusea zijn een ding - en ze zijn geweldig!
Video: BellaTube Live with Jamie & Nicole 2023, September
Anonim

Foto's door: Museum of Dog

Ben je een hondenliefhebber die op zoek is naar leuke bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens zijn reizen? Je zult dol zijn op deze internationale, op honden geïnspireerde musea en tentoonstellingen.

Uit trouwe harige metgezellen zijn al duizenden jaren aan onze zijde, inspirerend voor tal van kunstwerken en getuige van historische gebeurtenissen naast hun eigenaars. Dus moet het een verrassing zijn dat er veel artefacten zijn die de unieke band tussen honden en mensen vieren die we hebben bewaard? Naast het tentoonstellen van antieke hondenartefacten, zijn verschillende musea over de hele wereld uitsluitend gewijd aan onze viervoeters; met indrukwekkende collecties van op pooch geïnspireerde kunstwerken.

Volgens een artikel gepubliceerd in The New York Times, zijn er meer dan een paar musea die elke hond-liefhebbende reiziger moet hebben op hun "must visit" lijst. Vorige maand opende de eigenaars van hondenhonden een museum gewijd aan het populaire ras. Het Dackelmuseum in Passau, Duitsland, heeft meer dan 4.500 schilderijen, boeken, beelden en porseleinwaren, allemaal geïnspireerd op de kortbenige honden.

Een andere trek die je niet mag missen, is het enige hondenkraagmuseum ter wereld in Leeds Castle in Kent, Engeland. De indrukwekkende collectie van antieke halsboorden voor honden omvat meer dan 130 zeldzame en waardevolle kragen, de vroegste stamt uit de late 15de eeuw!

We hebben misschien geen honden in Leeds Castle, maar we hebben wel hondenhalsbanden! Deze zeer unieke en nogal speciale collectie is …

Gepost door Leeds Castle, Kent op vrijdag 16 februari 2018

In Martigny, Zwitserland, is Barryland, een museum gewijd aan de puppy's die worden beschouwd als het symbool van de natie: St. Bernards. Naast de tentoonstelling over de geschiedenis en oorsprong van het ras, kunnen bezoekers genieten van het zien rondlopen op het terrein van de muildieren van het museum.

Bekijk de boetiek van Barryland de magnifiques toiles peintes par David Lüthi

Geplaatst door Barryland, Musée et Chiens du St-Bernard op vrijdag 7 juli 2017

In de Verenigde Staten moeten hondenliefhebbers het hondenmuseum bekijken. In het geval dat de naam het niet weggeeft, viert de in North Adams gelegen Massachussets alle dingen die er zijn. Hun collecties bevatten meer dan 180 items, waaronder beroemde sculpturen, schilderijen, foto's en zelfs antiek.

Heb je een van deze beroemde musea bezocht of ben je van plan er een te bezoeken? Vertel ons uw indrukken en ervaringen!

Aanbevolen: