Logo pulchritudestyle.com

Jonge huisdier ouders achter China's explosieve groei van de populatie van huisdieren

Inhoudsopgave:

Jonge huisdier ouders achter China's explosieve groei van de populatie van huisdieren
Jonge huisdier ouders achter China's explosieve groei van de populatie van huisdieren

Video: Jonge huisdier ouders achter China's explosieve groei van de populatie van huisdieren

Video: Jonge huisdier ouders achter China's explosieve groei van de populatie van huisdieren
Video: Horizon: Forbidden West (The Movie) 2023, September
Anonim

Foto's door: Fotokon / Bigstock

Wat ooit illegaal was (en nog steeds als bourgeois wordt gezien), China ziet een groeiende trend in het bezitten van huisdieren. En uit een recent onderzoek blijkt dat de cijfers in de toekomst verder zullen stijgen.

Over vasthoudendheid gesproken. Realiseerde je je dat zelfs in de jaren tachtig het houden van een hond in China illegaal was omdat ze als bourgeois en een moderne bedreiging werden beschouwd? Tegen de jaren 1990 en het begin van de jaren 2000 werden de wetten versoepeld en begon het aantal mensen dat een hondenhond koesterde te groeien. Zelfs toen de regering een paar jaar geleden een eenhond introduceerde per huishouden, waren bewoners vastbesloten om dieren in de familie-eenheid op te nemen en uit recente onderzoeken blijkt dat er nu maar liefst 100 miljoen huisdieren zijn geregistreerd in China.

Gerelateerd: Grootste Collectieve Pet Wedding vindt plaats in China

Volgens Zhongjinqixin, een internationale informatieconsulent uit Beijing, zal het aantal naar verwachting de komende jaren jaarlijks met 10 procent toenemen. Hé, misschien zal op een dag het gemiddelde van één huisdier voor elke 13 inwoners in China overeenkomen met de 1,3 huisdieren per single woonachtig in de VS - ja, Amerika heeft naar schatting 400 miljoen geregistreerde huisdieren!

Enkele interessante statistieken uit deze enquête zijn onder meer:

  • 62 procent van de huisdieren in handen van inwoners van China zijn honden
  • 19 procent zijn katten
  • 6 procent is een schildpad (serieus, het is een trend!) Gevolgd door vogels, vissen en konijnen
  • In termen van leeftijd, 92 procent van de meeste eigenaren van gezelschapsdieren zijn jonger dan 45. Dus misschien een demografische ding dat ziet jongere Chinese bewoners omarmen het concept van huisdier eigendom.

Terwijl voorspeld wordt dat de Chinese inkomsten uit de huisdierindustrie in 2015 meer dan $ 2,5 miljard zullen bedragen (vergeleken met $ 60 miljard in de VS), suggereren de stats van de Verenigde Naties dat China's middenklasse - die het meest geschikt wordt geacht om huisdieren te krijgen - tegen 2030 vier keer zo groot is dan Amerika.. Stel je voor dat ze ook de ene huisdierenregel opheffen! Maar terug naar schildpadden … voorbij sla, waar zou je hun deel van de $ 2,5 miljard uitgeven? Ballen? Frisbees? Riemen? GPS-halsbanden? Gewoon zeggen.

Aanbevolen: