Logo pulchritudestyle.com

Het belang van onbewerkte botten voor honden

Inhoudsopgave:

Het belang van onbewerkte botten voor honden
Het belang van onbewerkte botten voor honden

Video: Het belang van onbewerkte botten voor honden

Video: Het belang van onbewerkte botten voor honden
Video: DIY Reiki Animal Energy Healing 2023, September
Anonim

Foto's door: AnetaPics / Shutterstock

Gooi je hond een bot - een paar redenen waarom we van rauwe botten houden voor honden

Als een verantwoordelijke hondeneigenaar weet u waarschijnlijk al hoe gevaarlijk het is om uw hond kippenbeenderen te geven. Kippenbotten zijn kwetsbaar, zullen waarschijnlijk versplinteren of breken en raken gevangen in de keel van uw hond. Je moet echter niet aannemen dat alle botten slecht zijn voor honden. In feite zijn rauwe botten zeer nutritioneel waardevol voor honden. We gaan over hoe belangrijk rauwe botten voor honden zijn en hoe je ze kunt opnemen in het dieet van je hond.

Voeding van Raw Bones

Als je naar een bot kijkt, is alles wat je ziet een moeilijk voorwerp voor je hond om op te kauwen. In werkelijkheid bieden ruwe botten echter een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen voor uw hond. Ruwe botten bestaan voornamelijk uit calciumfosfaat, een mineraal dat uw hond helpt om goed te groeien. Dit mineraal is vooral belangrijk voor puppy's van grote rassen die snel groeien en extra calciumfosfaat nodig hebben om hun botten te versterken. Hoewel veel commerciële hondenvoeding calcium bevat, is het net zo belangrijk dat het dieet van uw hond een evenwichtige calcium-fosforverhouding bevat. Hier komen ruwe botten binnen. Behalve het bot zelf bevatten rauwe botten ook merg. Beenmerg bevat vet en verschillende bloedbestanddelen die op zich van voedingswaarde zijn voor honden.

Botten in commerciële hondenvoeding

Omdat botten waardevolle voedingsstoffen voor honden bevatten, zijn ze een veelgebruikt ingrediënt in veel commerciële hondenvoerformules. Helaas is het type bot dat in deze formules wordt gebruikt meestal niet vers - het is meestal een soort botmeel of as. In veel gevallen worden de botten gestoomd of onder druk gekookt om vet en weefsel te verwijderen (de delen die essentiële voedingsstoffen bevatten). Het resterende product wordt vervolgens gemalen en gedroogd, gebruikt als vulstof voor het hondenvoer. Het is ook belangrijk op te merken dat sommige beendermeel die wordt gebruikt door Amerikaanse diervoederproducenten wordt geïmporteerd uit China - en dus waarschijnlijk groter is dan de veiligheidslimieten voor zware metalen en andere gevaarlijke materialen.

Je hond rauwe botten geven

Als u wilt dat uw hond profiteert van de gezonde voedingsstoffen in ruwe botten, heeft u verschillende opties - u kunt uw hond inruilen voor een formule voor rauw eten, u kunt zijn dieet aanvullen met microkristallijn hydroxyapatiet (MCH) of u kunt rauwe botten voeren.

Raw Dog Food: Veel fabrikanten van diervoeding zijn begonnen met het aanbieden van rauwe hondenvoerformules. Deze voedingsmiddelen zijn meestal te vinden in het gedeelte gekoeld of ingevroren hondenvoer van uw dierenwinkel - ze kunnen ook online worden besteld. Deze voedingsmiddelen worden meestal gemaakt met een combinatie van rauw vlees en botten, evenals met andere voedzame ingrediënten zoals eieren en gemakkelijk verteerbare groenten. Ook maken veel ouders van huisdieren hun eigen raw food helemaal opnieuw. Keep The Tail Wagging is een van onze favoriete sites over het onderwerp, waar hondenmoeder Kimberley Gauthier vertelt over haar ervaringen met het voeden van een rauw dieet aan haar vier honden.

MCH: Microkristallijn hydroxyapatiet, of MCH, is gevriesdroogd bot. Dit product wordt meestal geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland en het is de meest hoogwaardige botvervanging die beschikbaar is voor huisdieren. Om MCH te maken, wordt onbewerkt bot gevriesdroogd en vervolgens gepoederd.

Raw Bones: Er zijn twee manieren om uw hond rauwe botten aan te bieden - door bot te malen en toe te voegen aan zijn eten of door hem een groot recreatief bot te laten kauwen. Zachte, holle botten zoals de vleugels of halzen van pluimvee kunnen in een vleesmolen worden gemalen en aan het voer van uw hond worden toegevoegd. Gebruik voor recreatieve botten heup- of dijbeenbotten van grote dieren zoals koeien en bizons - deze botten worden gevuld met merg.

Het toevoegen van rauw bot aan het dieet van uw hond zal niet alleen zijn voeding verbeteren, maar het kan ook leuk voor hem zijn - vooral als u hem een groot vlezig bot geeft om op te kauwen. Houd altijd toezicht op uw hond wanneer u hem een recreatief bot geeft voor het geval er stukjes afbreken - deze moeten worden verwijderd omdat ze verstikkingsgevaar kunnen worden.

Aanbevolen: