Logo pulchritudestyle.com

Koreaanse Jindo

Inhoudsopgave:

Koreaanse Jindo
Koreaanse Jindo

Video: Koreaanse Jindo

Video: Koreaanse Jindo
Video: 10 Things To Know About The Keeshond 2023, December
Anonim
  • Hoogte: 18,5-21 inch
  • Gewicht: 35-60 pond
  • Levensduur: 12-15 jaar
  • Groep: AKC Foundation Stock Service
  • Best geschikt voor: Gezinnen met kinderen, actieve alleenstaanden, actieve gezinnen, huis met een tuin, waakhond
  • Temperament: Loyaal, zachtaardig, actief, onafhankelijk
  • Vergelijkbare rassen: Shiba Inu, Akita

Koreaanse basisbeginselen van Jindo

Ook bekend als de Jindo, het Koreaanse Jindo hondenras komt van Jindo Island in Zuid-Korea. Deze hond staat bekend als fel loyaal aan zijn eigenaars en voor zijn zachte karakter. Dit ras lijkt op de Shiba Inu, een ander Aziatisch ras, en heeft dezelfde liefdevolle en vriendelijke aard. Als u op zoek bent naar een uniek en intelligent hondenras dat een geweldig familiehuisdier is, overweeg dan de Jindo.

Deze hond staat bekend als fel loyaal aan zijn eigenaars en voor zijn zachte karakter.

Oorsprong

Er is geen geschreven verslag met betrekking tot de oorsprong en de geschiedenis van het ras Jindo, maar het is bekend dat het honderden jaren op het Koreaanse eiland Jindo heeft bestaan. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van het ras, waaronder een die de Jindo als een kruising markeert die is ontwikkeld van Mongoolse honden. Dit ras werd jarenlang gebruikt om te jagen op konijnen, zwijnen, dassen en herten, alleen of als onderdeel van een groep. De Jindo is in staat om zijn prooi alleen neer te halen, maar keert dan terug naar zijn eigenaar en leidt hem naar de vangst. De Jindo werd officieel erkend als een natuurlijke schat in Zuid-Korea in 1962 en werd in 1998 erkend door de United Kennel Club. Het Jindo-ras groeit nog steeds in populariteit en is nog niet erkend door de AKC, hoewel het is toegelaten tot de Stichting Stock Service.

Stamboom

De exacte oorsprong van het Koreaanse Jindo-ras is onbekend, maar het is mogelijk afkomstig van verschillende Mongoolse rassen.

Eten / Dieet

Als middelgroot ras heeft de Jindo een hondenvoer nodig dat speciaal is samengesteld voor honden van zijn grootte. Het is ook belangrijk op te merken dat dit ras zeer actief is, dus het kan het beste doen op een dieet dat is geformuleerd voor actieve / werkende rassen.
Als middelgroot ras heeft de Jindo een hondenvoer nodig dat speciaal is samengesteld voor honden van zijn grootte. Het is ook belangrijk op te merken dat dit ras zeer actief is, dus het kan het beste doen op een dieet dat is geformuleerd voor actieve / werkende rassen.

De Koreaanse Jindo is een intelligent ras, dus het vereist van jongs af aan veel socialisatie en training.

Opleiding

De Koreaanse Jindo is een intelligent ras, dus het vereist van jongs af aan veel socialisatie en training. Dit ras kan ook redelijk onafhankelijk en dominant zijn, dus je moet jezelf vestigen als een autoriteit figuur en een vaste, consistente hand in training houden. Dit ras leert heel snel, hoewel het de neiging heeft om een eigen mening te hebben en commando's zal negeren als het geen zin heeft om ze te volgen. De Jindo kan worden gebruikt als waakhond en wordt vaak gebruikt als poortwachter omdat deze een natuurlijk vermogen heeft om vrienden van vijanden te vertellen.

Gewicht

De Koreaanse Jindo is een middelgroot hondenras met mannetjes die 19,5 tot 21 inch groot worden en vrouwtjes die 18,5 tot 20 inch lang worden. Mannetjes van het ras wegen meestal 40 tot 60 pond en vrouwtjes wegen 35 tot 55 pond.

Temperament / Gedrag

De Jindo is een fel loyaal ras dat nauw samenwerkt met het gezin. Dit ras is zacht van aard, maar het is een geweldige waakhond omdat het gemakkelijk in staat is om vriend van vijand te onderscheiden. De Koreaanse Jindo geniet van menselijke interactie en het vereist dagelijks veel aandacht en zowel mentale als fysieke stimulatie om de ontwikkeling van probleemgedrag te voorkomen. Dit ras heeft de neiging iets van een ontsnappingskunstenaar te zijn met een neiging om onder hekken te klimmen of te graven. Dit ras heeft ook een hoge prooidrift, dus het is misschien geen goede keuze voor huizen met kleine honden, katten en andere dieren. Dit ras kan het echter goed met kinderen vinden. Omdat dit ras een dominante persoonlijkheid heeft, is het over het algemeen het beste om het als enige hond te houden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

De Koreaanse Jindo is van nature een gezond ras met weinig ernstige kwalen. Zoals geldt voor alle honden, is de Jindo echter geneigd bepaalde gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Een van de gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze invloed hebben op dit ras is hypothyreoïdie.
De Koreaanse Jindo is van nature een gezond ras met weinig ernstige kwalen. Zoals geldt voor alle honden, is de Jindo echter geneigd bepaalde gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Een van de gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze invloed hebben op dit ras is hypothyreoïdie.

Levensverwachting

De gemiddelde levensduur van het Koreaanse Jindo-ras is 12 tot 15 jaar.

Oefenvereisten

De Koreaanse Jindo is een zeer actieve hond die veel energie heeft om dagelijks te werken. Dit ras vereist een lange dagelijkse wandeling of hardlopen met veel actieve speeltijd en, idealiter, ruimte om buiten te rennen. De Jindo heeft veel mentale en fysieke stimulatie nodig om te voorkomen dat hij zich verveelt en om probleemgedrag te ontwikkelen. Dit ras staat erom bekend dat het een soort ontsnappingskunstenaar is wanneer het niet op de juiste manier wordt geoefend en het kan een beetje te hoog gespannen zijn voor hondenparken.

De Jindo is een fel loyaal ras dat nauw samenwerkt met het gezin.

AKC

De Jindo is nog niet erkend door de American Kennel Club, maar is wel toegelaten tot de Foundation Stock Service. Zodra de registratienummers hoog genoeg zijn, wordt het ras officieel erkend en opgenomen in een showgroep.

jas

De Koreaanse Jindo heeft een soepele dubbele vacht die van korte tot gemiddelde lengte is en verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren: wit, fawn, grijs, zwart en bruin en gestroomd. Dit ras werpt twee keer per jaar zwaar, maar het werpt ook een beetje in de tussentijd. De Jindo vereist dagelijks poetsen om onder de controle af te werpen.

Puppies

De gemiddelde worpgrootte voor het Koreaanse Jindo-ras is 4 tot 8 puppy's.Dit ras groeit vrij snel en het staat erom bekend dat je vanaf jonge leeftijd een onafhankelijke streak ontwikkelt, dus je moet je Jindo zo vroeg mogelijk socialiseren en trainen.

Foto credit: the_thurstons / Flickr; Elenisan / Flickr; Miles feitelijk / Flickr

Aanbevolen: