Logo pulchritudestyle.com

Dales Pony

Inhoudsopgave:

Dales Pony
Dales Pony

Video: Dales Pony

Video: Dales Pony
Video: Watch Famous Ponies Swim in Chincoteague Island Tradition | National Geographic 2023, December
Anonim
  • Hoogte: 14-14.2 wijzers (56-56.8 ")
  • Lichaamsbouw: Klein, extreem sterk
  • Gewicht: 1.000 lb
  • Levensduur: 25-30 jaar
  • Best geschikt voor: Alle niveaus van paardeneigenaren, trainers en ruiters op zoek naar een betrouwbare, hardwerkende paardenbegeleider
  • Temperament: Actief, moedig, vriendelijk, gedurfd, stil, veelzijdig, kalm, verstandig en intelligent
  • Vergelijkbare rassen: Fell Pony, Welsh Pony

Dales Pony Breed History

Wat de Dales Pony uniek maakt, is dat, hoewel klein, dit ras een hoge mate van kracht en snelheid kan vertonen. In feite kunnen deze pony's wel 220 pond dragen.

Er zijn verschillende kenmerken die het gemakkelijk maken om een Dales Pony te herkennen als je er een ziet. Het hoofd zal bijvoorbeeld ponyachtig en netjes zijn en de oren zijn klein. Het hoofd zal ook breed zijn tussen de ogen, die alert en helder zijn. De nek moet ruim van lengte zijn en hij moet sterk zijn. De kaak en keel moeten schoon gesneden zijn.

Het lichaam van deze pony beschikt over goed gewelfde ribben en een diepe borst, evenals lange, goed geplaatste schouders die schuin aflopen en beschikken over goed ontwikkelde spieren. De schoft is niet al te fijn en de achterhand moet krachtig, diep en langdurig zijn. De staart staat niet hoog en heeft recht, lang haar dat de grond kan raken. Ook zijn de hakken schoon, vlak en breed, terwijl de onderarmen gespierd, kort en vierkant zijn.

De Dales Pony heeft flexibele gewrichten en de kootjes zullen mooi hellen en van een goede lengte zijn. Er komt ook zijdeachtig gevederte op de hielen en de hoeven zijn donker gekleurd, rond en groot.

Dales pony's hebben een rustig maar stoutmoedig temperament.

kleuren

Image
Image
Een Dales pony heeft meestal een bruine, grijze, roan, bay of zwarte vacht. Zwart is de meest voorkomende kleur voor dit paardenras.
Een Dales pony heeft meestal een bruine, grijze, roan, bay of zwarte vacht. Zwart is de meest voorkomende kleur voor dit paardenras.

Het is ook mogelijk om een Dales-pony met een witte ster of een witte knip op het hoofd te vinden, evenals witte fetfokken aan de achterpoten.

Vereisten voor verzorging

Je moet je Dales pony het hele jaar door verzorgen, maar vooral in de winter, wanneer deze paarden dikkere jassen krijgen. Een standaard paardenverzorgingsset zal voldoende zijn om de vacht en de hoeven vrij te houden van vuil, modder en zelfs overtollig haar dat kan leiden tot klitten en een doffe uitstraling. Het gebruik van een currykam, dandy borstel, schuurblad en bodembewerkende borstel moet voldoende zijn om vuil, puin en los haar van de vacht van uw pony gedurende elk seizoen grondig te verwijderen, ongeacht hoe dik de vacht wordt.

Dales pony's hebben lange, rechte en vloeiende manen en staarten die extra aandacht vereisen om ze er mooi en schoon uit te laten zien en om ze vrij te houden van klitten. Het gebruik van een paardenshampoo en de juiste penselen zorgt ervoor dat je de manen en de staart geconditioneerd, gehydrateerd, glanzend en glad kunt houden. Maak er altijd een punt van om de staart, die heel lang mag groeien, op de juiste manier door te kammen, schoon te maken en te ontwrichten, tot het punt dat het zelfs de grond kan bereiken.

Ten slotte moet u ook een paar minuten besteden aan het controleren van de gezondheid van de hoeven en het haar dat de hoeven omringt om ervoor te zorgen dat zich daar geen verwondingen of infecties ontwikkelen.

Fotocredit: Annapennell / Wikipedia; Darren Copley / Flickr

Aanbevolen: