Logo pulchritudestyle.com

Welsh Pony

Inhoudsopgave:

Welsh Pony
Welsh Pony

Video: Welsh Pony

Video: Welsh Pony
Video: Shetland pony racing - Doncaster thriller! 2023, December
Anonim
  • Hoogte: 12-13.2 handen (48-52.8 ")
  • Lichaamsbouw: Klein, compact
  • Gewicht: 625 lb
  • Levensduur: 35 jaar
  • Best geschikt voor: Alle niveaus van paardeneigenaren, trainers en ruiters, inclusief kinderen
  • Temperament: Sociaal, vriendelijk, intelligent, betrouwbaar en gemakkelijk om mee te werken
  • Vergelijkbare rassen: Hackney Horse, Arabian Horse

Welsh Pony Breed History

Eeuwenlang is de Welsh Pony gefokt door de heuvels van Wales die te vinden zijn in het westelijke deel van Groot-Brittannië. Er wordt aangenomen dat deze paarden er waren vóór de Romeinen, en er is ook bewijs dat de Welsh Cob vóór 1600 voor Christus in Wales was.

Het klimaat, samen met het ruige terrein, van het gebied hadden een grote invloed op het temperament en de actie van de pony's. Dit zijn paarden die een sterke constitutie hebben ontwikkeld als gevolg van het moeten overleven op spaarzame mossen en grassen in hun omgeving.

Er zijn vier categorieën paarden binnen het Welsh Pony-ras.

Het duurde tot 1901 voordat de Welsh Pony and Cob Society in Wales werd opgericht. In 1902 werd het Welsh Pony and Cob Stud Book opgericht. Op dat moment werden de vier vaste typen Welsh Pony gescheiden en afzonderlijk beschreven. Tot dat moment waren de pony's in Wales beïnvloed door verschillende paardenrassen. Sterker nog, gedurende de 18th en 19th eeuwen werden deze pony's gekruist met Hackneys, Thoroughbreds en Arabians.

In de jaren 1880 werden Welshe pony's geïmporteerd in Amerika, dus de Welsh Pony and Cob Society of America werd in 1907 opgericht om te dienen als rasregistratie. In de jaren vijftig groeide de belangstelling voor het ras en het werd uiteindelijk een van de snelstgroeiende paardenrassen in Amerika.

Ras eigenschappen

Het Welsh Pony en Cob Stud Book bestaat uit vier delen:
Het Welsh Pony en Cob Stud Book bestaat uit vier delen:

Sectie A bevat pony's die worden aangeduid als Welsh Mountain Ponies. Dit zijn de kleinste van de vier Welsh Pony-typen, aangezien ze niet groter dan 12 handen hoog mogen zijn. Ze hebben elegante poten, een goede buikdiepte en delicate hoofden.

Sectie B heeft pony's die de Welsh Pony of Riding Type worden genoemd. Deze mogen niet groter zijn dan 13,2 handen, en ze zouden uitstekende actie moeten hebben, dankzij hun hellende schouders.

Sectie C bevat pony's die de Welsh Pony of Cob Type worden genoemd. Deze mogen ook niet groter zijn dan 13,2 handen. Hun lichaam moet compact zijn en een diepe omvang hebben, en de benen moeten gespierd en kort zijn.

Sectie D heeft Welsh Cobs die meer dan 13,2 handen hoog zijn. Het hoofd zal dezelfde delicate kenmerken vertonen die te vinden zijn op alle Welsh Pony-typen. Deze dieren hebben echter ook sterke achterpoten en vierkanten die resulteren in de uitstekende Cob-actie. Je kunt ook de bevedering op de hielen noteren.

Welsh pony's zijn wendbaar, winterhard en sterk.

kleuren

De Welsh Pony kan een van de vele prachtige paardenkleuren bevatten. Enkele van de meest voorkomende kleuren zijn bruin, grullo, palomino, kastanje, bay, grijs, zwart en dun. Deze paarden kunnen echter geen skewbald of bonte kleuren vertonen.

Vereisten voor verzorging

Door hun kleine gestalte zijn Welsh pony's gemakkelijk te houden als huisdier, en ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen. Zoals bij alle andere paardenrassen, zullen regelmatige trimessies dienen als een tijd om zich te hechten aan je pony, en ze zullen er ook voor zorgen dat de huid en vacht van je huisdier gezond, glad en schoon blijven.
Door hun kleine gestalte zijn Welsh pony's gemakkelijk te houden als huisdier, en ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen. Zoals bij alle andere paardenrassen, zullen regelmatige trimessies dienen als een tijd om zich te hechten aan je pony, en ze zullen er ook voor zorgen dat de huid en vacht van je huisdier gezond, glad en schoon blijven.

Gebruik een set standaard paardenverzorgingstools die een currykam, een lichaamsverfpenseel, een dandy-borstel en een afstrijker bevatten. Heb ook een hoefpluk, manenkam en staartborstel bij de hand. Met deze gereedschappen kunt u elk deel van het lichaam van uw pony gemakkelijk reinigen en onderzoeken.

Het verwijderen van overtollig haar, evenals alle vuil en vuil dat zich door de vacht heeft opgehoopt, zorgt ervoor dat uw pony er mooi uitziet, maar gebruikt ook de verzorgingstijd als een kans om te controleren op verwondingen en infecties, vooral in de hoeven.

Foto credit: Anakondasp / Depositphotos.com; Zuzule / Depositphotos.com

Aanbevolen: