Logo pulchritudestyle.com

Westfaals paard

Inhoudsopgave:

Westfaals paard
Westfaals paard

Video: Westfaals paard

Video: Westfaals paard
Video: Riding the Shire Horse in England! 2023, December
Anonim
  • Hoogte: 15.3-17.2 handen (60.8-68.8 ")
  • Lichaamsbouw: Krachtig, licht gebouwd
  • Gewicht: 1,150 lb
  • Levensduur: 25-30 jaar
  • Best geschikt voor: Alle niveaus van paardeneigenaren, trainers en ruiters
  • Temperament: Gewillig, gelijkmatig, gemakkelijk te trainen, ontspannen, sterke werkethiek
  • Vergelijkbare rassen: Oldenburger paard, Hannoveraan

Westfaalse paardenrasgeschiedenis

Het Westfaalse paard, ook wel het Westfalenpaard genoemd, is ontstaan in Westfalen, de grootste staat in Duitsland, gelegen in het Noord-Rijngebied van het westelijke deel van het land. Deze regio is te vinden tussen de Weser en de Rijn, en wilde paarden zwierven vrij doorheen deze moerassen, waar landbouw niet mogelijk was, tijdens de Romeinse tijd. Tegenwoordig is er nog een groep semi-wilde paarden die nog steeds rondzwerven in het gebied en elk jaar worden jonge hengsten gepakt en geveild.

Het Westfaalse paard is een afstammeling van die wilde paarden. Het fokken van paarden is een traditie die honderden jaren oud is in Westfalen, maar dit paardenras werd pas in 1826 gemaakt. Oldenburg, Anglo Norman, Thoroughbred en Hannoveraans bloed werden door de jaren heen gebruikt om het Westfaalse ras te ontwikkelen.

Westfaals hebben een ontspannen karakter, waardoor ze gemakkelijk zijn om mee te werken.

Vóór de uitvinding van de tractor werd het Westfaalse paard als boerderijpaard gebruikt, omdat deze dieren sterk genoeg waren om karren naar de stad te trekken, ruiters te dragen en velden te ploegen. Tegenwoordig wordt het ras echter op veelzijdiger manieren gebruikt. Deze paarden kunnen niet alleen wagens trekken, maar ze kunnen ook worden gebruikt bij paardenevenementen, dressuur en springen.

In 1999 werd de Westfalen Horse Association opgericht door toegewijde liefhebbers van dit unieke paardenras. Hun doel was om het Westfaalse door de hele Verenigde Staten heen te promoten en te ondersteunen. De organisatie is een dochteronderneming van de Duitse vereniging van het ras, die verantwoordelijk is voor het verwerken van registraties en registraties van rassen.

Ras eigenschappen

Westfaalse paarden zijn enorm populair omdat ze een ontspannen karakter hebben, dus staan ze bekend om hun compositie en gemakkelijk om mee te werken. Ze zijn gemakkelijk te rijden en gemakkelijk te trainen en je kunt met dit ras werken, of je nu een beginner of een professionele rijder of trainer bent. Omdat deze paarden echter groot zijn, zijn ze misschien niet geschikt voor gewone ruiters. Deze paarden presteren echter buitengewoon goed in dressuur- en springspringen.

Deze atletische, aantrekkelijke en sterke paarden staan ook bekend om hun arbeidsethos, dus zullen ze toegewijd zijn en bereid om met je samen te werken, en toch gelijkmoedig en coöperatief blijven. Over het algemeen zijn ze een plezier om mee te werken en om mee te werken.

De Westfaaler lijkt qua uiterlijk op de Hannoveraan.

Algemene beschrijving

Het Westfaalse paard is qua uiterlijk vergelijkbaar met het Hannoveraanse paard. De aantrekkelijke kop is voorzien van een licht gebogen of een recht profiel. De nek moet lang zijn en de borst moet diep zijn.
Het Westfaalse paard is qua uiterlijk vergelijkbaar met het Hannoveraanse paard. De aantrekkelijke kop is voorzien van een licht gebogen of een recht profiel. De nek moet lang zijn en de borst moet diep zijn.

Dit paard beschikt ook over krachtige lenden, schuine schouders, een middellangere rug die breed en recht is, en een sterke achterhand met een staart die hoog staat. Hoewel de benen kort zijn en de gewrichten groot en uitgesproken zijn, zijn ze ook gespierd, en je zult merken dat vooral de onderarmen sterke spieren hebben. De hoeven zijn goed gevormd en ook hard.

Dit ras heeft een geweldige vering, en zal zelfs elegant lijken als het beweegt, dankzij de gespierde kamers en het krachtige lichaam. Het heeft ook een lichtere bouw in vergelijking met andere warmbloed paardenrassen, wat bijdraagt aan de bewegingsvrijheid.

Omdat het Westfaalse paard niet wordt beschouwd als een specialist in een enkel type paardensport, kan het moeilijk zijn om de specifieke exterieurbepaling voor deze paarden aan te geven. In feite kan het ene paard er anders uitzien dan het andere.

Westfaals hebben een geweldige ophanging en zien er elegant uit als ze bewegen.

kleuren

Je kunt mooie Westfaalse paarden vinden met alle solide paardenkleuren. De meest voorkomende vachtkleuren voor het Westfaalse paard zijn echter zwart, grijs, kastanje en laurier.

Vereisten voor verzorging

Zoals met alle andere paardenrassen, profiteert het Westfaalse paard enorm van een consistente verzorgingsroutine. Gebruik uw verzorgingssessies om zich te hechten aan uw paard, en om de huid en de vacht te masseren en te reinigen om uw paardengezel gezond en schoon te houden.
Zoals met alle andere paardenrassen, profiteert het Westfaalse paard enorm van een consistente verzorgingsroutine. Gebruik uw verzorgingssessies om zich te hechten aan uw paard, en om de huid en de vacht te masseren en te reinigen om uw paardengezel gezond en schoon te houden.

Naast het gebruik van paardenshampoo om uw paard grondig schoon te maken wanneer dat nodig is, zorgt een standaard paardenverzorgingsset ervoor dat u de staart en manen kunt ontwarren en de hele vacht gladstrijken.

Nadat je het hele lichaam van je paard hebt geborsteld met een currykam, kun je indien nodig een dandypenseel en schuurblad gebruiken om extra puin, vuil, modder en los haar te verwijderen. U kunt zich concentreren op gevoelige gebieden, zoals de benen en het gezicht van het paard, met een afwerkingsborstel en vochtige doek, en dan die gereedschappen volgen met een manen kam en staartborstel om de lange, golvende haren op die delen van het lichaam te ontwarren.. Gebruik ten slotte een hoefplukker om de hoeven grondig te reinigen van vuil, vuil en stenen en zorg ervoor dat u de hoeven nauwkeurig inspecteert om er zeker van te zijn dat ze ook gezond zijn.

Foto credit: Madrabothair / Depositphotos; Anniina / Flickr; Karlyne / Wikimedia

Aanbevolen: