Logo pulchritudestyle.com

Waarom dierenartsen de prijzen die ze betalen, moeten betalen

Waarom dierenartsen de prijzen die ze betalen, moeten betalen
Waarom dierenartsen de prijzen die ze betalen, moeten betalen

Video: Waarom dierenartsen de prijzen die ze betalen, moeten betalen

Video: Waarom dierenartsen de prijzen die ze betalen, moeten betalen
Video: 15 Dingen Waarvan Niet Iedereen Weet Waarvoor Ze Zijn 2023, December
Anonim

Sommige mensen zullen niet leuk vinden wat dit bericht te zeggen heeft. Ze zijn van mening dat de diergeneeskunde vaak een geldzuchtig beroep is, en ze weigeren zich ervan te laten beïnvloeden. Ik begrijp dat het een emotioneel onderwerp is voor liefhebbers van huisdieren, en dat velen ervaringen hebben gehad die hen hebben laten geloven dat "dierenartsen er alleen voor het geld inzitten", maar er zijn twee kanten aan elke munt.

Image
Image

Ik was meer dan 15 jaar diergeneeskundige en werkte de laatste 5 van die jaren voor een enkele dierenarts die haar eigen praktijk bezat en uitbaatte. We werden heel dichtbij en ik was getuige van de ongelooflijke evenwichtsoefening die moet worden uitgevoerd om dat soort zaken in leven te houden. De meeste mensen hebben geen idee van het bloed, zweet, tranen en geld dat is nodig om ervoor te zorgen dat een dierenartspraktijk gewoon elke ochtend haar deuren opent.

Image
Image

Er zijn uw basiskosten om te overwegen - huur, elektriciteit, gas, enz. Dan zijn er de benodigde benodigdheden. Dierenartsen zijn er om levens te redden, en dat betekent dat ze voorbereid moeten zijn op een noodsituatie. Van dure chirurgische instrumenten tot levensreddende medicijnen moet wees er klaar voor om te gaan, zelfs als ze nooit wennen. Dat is een enorme investering die misschien nooit rendement oplevert.

Image
Image

En dan is er de apparatuur. Heb je enig idee wat een professionele röntgenapparaat kost? Overal van $ 30.000 - $ 90.000. Hoe zit het met chirurgische bewakingsapparatuur, tandheelkundige apparatuur of diagnostische instrumenten voor laboratoria? Sommige oefeningen hebben zelfs geavanceerdere instrumenten zoals ultrasone apparaten, laserpentherapie of hydrotherapie-reservoirs.

Image
Image

Laten we de payroll niet vergeten. Afhankelijk van de grootte en de omvang van de praktijk, kan uw dierenartsenkantoor artsen, technici, receptionisten, trimmers, kennelpersoneel en trainers betalen. Om nog maar te zwijgen over de schoonmaakploeg en de klusjesman die de meeste kantoren nodig hebben om alles soepel te laten verlopen. Als u kwaliteitspersoneel wilt, moet u hen een redelijke beloning geven. De meeste mensen zijn geschokt als ze ontdekken hoe weinig de gemiddelde dierenarts maakt in vergelijking met een arts in de huisartspraktijk.

Image
Image

De American Veterinary Medical Association (AVMA) meldde een gemiddeld startsalaris voor nieuwe 2014 Amerikaanse veterschool afgestudeerden van $ 57.000 met een gemiddelde lening van studentenleningen van $ 142.613. Eerstejaars artsen in de algemene huisartsenpraktijk studeren af met een vergelijkbare leninglast voor studenten, maar kunnen volgens valuemd.com een gemiddelde van $ 161.000 verdienen. Dat is meer dan een loonkloof van $ 100.000 tussen uw arts en uw dierenarts, ondanks het feit dat zij dezelfde hoeveelheid onderwijs hebben gevolgd en dezelfde schuld hebben opgebouwd!

Image
Image

Gelicentieerde veterinaire technici worden geconfronteerd met dezelfde drastische loononbalans. Ze hebben vaardigheden en leningen voor studentenleningen vergelijkbaar met sommige verpleegkundigen, maar ze verdienen gemiddeld $ 10 - $ 12 / uur vergeleken met de gemiddelde verpleegstersvergoeding van $ 20 - $ 36 / uur. Veterinaire technici moeten het werk van de verpleegster, assistent, ordentelijke, radiologie-tech, flebotomist en conciërge doen, alles voor ongeveer de helft van het loon.

Dus waarom gaan dierenartsen en hun personeel bewust naar een vak waar ze voor hetzelfde bedrag drastisch minder geld verdienen? Een beroep waarbij hun integriteit, ethiek en moraliteit voortdurend ter discussie worden gesteld door hun klanten? Een beroep waar ze kunnen verwachten dat ze vaker naar huis gaan, bedekt met urine, kak en braaksel, maar ook vaker steken op beten, krassen en blauwe plekken? Het antwoord is simpel. Ze kiezen graag voor diergeneeskunde omdat ze oprecht van dieren houden, en hun leven willen wijden aan het helpen van dieren.

Image
Image

Vertrouw me, je dierenarts haatIk moet je vertellen dat je hond een operatie van $ 3000 nodig heeft. Ze verliezen de slaap over de dieren dat ze niet kunnen helpen vanwege geld, maar ze weten ook wat er zou gebeuren als ze alle tijd zouden besteden aan het weggeven van gratis producten en diensten. Ze zouden hun praktijken verliezen. En hun huizen. En de tuition van hun kinderen. Artsen worden beschermd tegen deze vreselijke financiële gesprekken dankzij de verzekeringsmaatschappijen en het feit dat mensen levensreddende medische zorg niet kan worden ontzegd.

Image
Image

Terwijl veterinaire verzekeringen en opties zoals Care Credit eigenaars van huisdieren kunnen helpen om kosten te dekken, vergelijken ze op geen enkele manier met de menselijke medische factureringssystemen. Als een persoon niet in staat of niet bereid is om zijn medische rekeningen te betalen, worden de arts en het personeel toch betaald. Een geheel ander bedrijf is verantwoordelijk voor het innen van de schuld. Een dierenartskantoor is verantwoordelijk voor het verzamelen van wat hun verschuldigd is om hun personeel te betalen en het hoofd boven water te houden.

Image
Image

Dus de volgende keer dat je in de verleiding komt om te roepen "Alles waar je om geeft, is geld!", Stop alsjeblieft en denk na over je uitgeputte, overwerkte en onderbetaalde dierenarts. Veel dierenartsen geven terug aan hun gemeenschappen door het aanbieden van goedkope vaccinatieklinieken of castreren / castreren. Mijn eigen dierenarts reserveert elke week een volledige operatiedag voor het steriliseren en castreren van honden en katten uit de lokale humane samenleving - zonder kosten.

Image
Image

Als u moeite heeft om uw huisdier veterinaire diensten te bieden, zijn er verschillende opties. Met Care Credit kunt u uw rekening gedurende een bepaalde periode renteloos afbetalen (zo heb ik betaald voor een van de knieoperaties van mijn honden). Degenen die niet in aanmerking komen voor krediet kunnen proberen een lokale liefdadigheidsorganisatie te vinden om te helpen - vraag je dierenarts naar de mogelijkheden in jouw omgeving.De SPCA en Humane Society bieden ook goedkopere services en bronnen voor mensen die zich kwalificeren.

Voor meer gedetailleerde informatie en een overzicht van de veterinaire kosten, zie dit geweldige artikel van Dr. Marie Haynes die de website exploiteert, askavetaquestion.com.

H / T om askavetaquestion.com te vragen

Uitgelichte afbeelding via @ RavenVet / Instagram

Aanbevolen: