Logo pulchritudestyle.com

6 Risico's voor de hond die u moet vermijden als u uw veersysteem aanvalt

6 Risico's voor de hond die u moet vermijden als u uw veersysteem aanvalt
6 Risico's voor de hond die u moet vermijden als u uw veersysteem aanvalt

Video: 6 Risico's voor de hond die u moet vermijden als u uw veersysteem aanvalt

Video: 6 Risico's voor de hond die u moet vermijden als u uw veersysteem aanvalt
Video: Minister SOAW, Sr Hensley Koeiman 09112017 2023, September
Anonim

De winter is eindelijk begonnen te ontdooien (kloppen op hout), en terwijl de sneeuw wegzakt en de dagen langer worden, zul je je langzaam gaan realiseren dat je je huis niet de diepe reiniging hebt gegeven die het in een tijdje verdient. Dat is de reden waarom ze het tenslotte "voorjaarsschoonmaak" noemen.

Maar als u een viervoeter heeft, moet u overwegen of de schoonmaakproducten die u wilt gebruiken schadelijk zijn voor uw pup. Zelfs als u uw reinigingsoplossingen op een veilige plaats bewaart, kunnen ze toch een giftig residu of dampen achterlaten die uw hond zouden kunnen verwonden.

Dus we beginnen met de basis. Hier zijn een paar producten om te vermijden.

Schoonmaakproducten om te vermijden

Reinigingsproducten die de volgende ingrediënten bevatten, kunnen schadelijk zijn voor uw hond.

1. Bleekmiddel

Denk aan allesreinigers die u in de badkamer zou gebruiken. De meesten vertrouwen op bleekmiddel om te zuiveren op welk oppervlak het ook wordt gebruikt.

Image
Image

2. Ammonia

Deze chemische stof is te vinden in de multifunctionele reinigingsmiddelen die meestal in de keuken worden gebruikt. Is ook te vinden in wc-potreinigers en ovenontvetters, maar is vooral te vinden in glazen en glazenwassers. Is streeploos glas echt de moeite waard?

Image
Image

3. Glycol Ethers

Ook gevonden in glasreiniger, kunnen glycolethers ook worden gevonden in tapijtreinigers, en veel "groene" producten. Glycolethers worden niet altijd als ingrediënten vermeld, dus onderzoek de producten die u koopt, of doe het zelf.

Image
Image

4. Ftalaten

Het is niet alleen moeilijk uit te spreken, maar net als glycolethers is het moeilijk om te bepalen of dit in uw reinigingsproduct zit. De kans is echter groot dat als uw reinigingsproduct 'geur' bevat, het dan ftalaten bevat. Wordt ook aangetroffen in luchtverfrissers.

Image
Image

5. Formaldehyde

Je zou verbaasd zijn hoeveel huishoudelijke producten formaldehyde bevatten. De reden dat je verrast zou zijn, is dat het meestal iets anders wordt genoemd. Controleer je labels op al deze bijnamen voor formaldehyde.

Image
Image

6. Perchloorethyleen

Gevonden in een verscheidenheid van producten, zal deze chemische stof meer dan waarschijnlijk in een aërosolreiniger die u van plan bent te gebruiken.

Image
Image

Schoonmaakproducten om te gebruiken

Deze doe-het-zelfreinigingsproducten zijn 3 niet-giftige oplossingen die u kunt gebruiken om vlekken en geuren in uw huis te elimineren zonder uw pup in gevaar te brengen.

1. Azijn-Baking Soda Spray

Meng het volgende in een spuitfles: 2 kopjes witte azijn, 2 kopjes warm water en 4 eetlepels zuiveringszout.

Image
Image

2. Waterstofperoxide en baksoda-mix

Deze oplossing is bedoeld om te schrobben, dus meng het volgende in een kom: 1 kopje bakpoeder, 1/2 kopje waterstofperoxide, 1 theelepel milieuvriendelijke schotelvloeistof.

Image
Image

3. Citrus-enzymreiniger

Deze is iets leuker en veel natuurlijker. Doe het volgende in een afsluitbare container (zoals een glazen pot, enz.): 7 eetlepels bruine suiker, 1 ½ kopje citroen en sinaasappelschillen / snippers en 1 liter water. Laat dit 3 maanden zitten en je volledig natuurlijke enzym is klaar voor gebruik!

Bezorgd dat sommige gevaarlijke producten bij u in de buurt zijn?
Bezorgd dat sommige gevaarlijke producten bij u in de buurt zijn?

Tekenen dat uw pup is blootgesteld

In de allereerste plaats dient u ONMIDDELLIJK contact op te nemen met een erkende dierenarts als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw hond. Het is beter om veilig te zijn dan sorry. Als u vermoedt dat uw hond een interactie heeft gehad met een van de bovengenoemde producten, kunnen de volgende symptomen op blootstelling duiden.

1. Hoesten, niezen, slijm 2. Braken of diarree 3. Verlies van eetlust 4. Lethargie 5. Siezures

Nu dat je bent uitgerust met kennis, ga jezelf uitrusten met hondveilige schoonmaakproducten en zet dat huis ondersteboven totdat er geen stofkonijntje meer te zien is!

H / t naar PetMD en Dogster
H / t naar PetMD en Dogster

Uitgelichte afbeelding via Dogster

Aanbevolen: