Logo pulchritudestyle.com

Hoe lang duurt het voordat een hond een nieuwe eigenaar krijgt?

Hoe lang duurt het voordat een hond een nieuwe eigenaar krijgt?
Hoe lang duurt het voordat een hond een nieuwe eigenaar krijgt?

Video: Hoe lang duurt het voordat een hond een nieuwe eigenaar krijgt?

Video: Hoe lang duurt het voordat een hond een nieuwe eigenaar krijgt?
Video: Puppy bijten afleren 2023, December
Anonim

Honden, net als mensen, zijn individuen met hun eigen persoonlijkheden en ervaringen die hun gedrag beïnvloeden. Hoewel je misschien hoopt dat je nieuwe hond je nieuwe beste vriend zal zijn zodra je hem thuisbrengt, tenzij je een nieuwe puppy mee naar huis neemt, moet je misschien geduldig zijn terwijl hij jou en zijn nieuwe omgeving leert kennen. Afhankelijk van het soort leven dat hij tot op dit punt heeft geleid, kan het even duren voordat hij besluit dat hij je kan vertrouwen.

Image
Image

Puppies

Het is gemakkelijk om een bijlage te vormen met een jonge en gezonde puppy. Pups jonger dan 12 weken binden vrijwel onmiddellijk met hun nieuwe familieleden, inclusief andere huisdieren. Zolang uw puppy geen reden heeft om onaangename associaties of negatieve gevolgen aan u of een ander familielid te hechten, moet zij zich snel vestigen en u accepteren als haar nieuwe pakket.

Oudere honden

Oudere honden hebben meestal meer tijd nodig om zich aan te passen aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Een gezonde, goed aangepaste hond kan enkele dagen of weken nodig hebben om een vertrouwensband met zijn nieuwe eigenaar te ontwikkelen. Het is belangrijk om hem ruimte te geven en hem een veilig gevoel te geven. Naarmate je meer tijd met je nieuwe hond doorbrengt, voor hem zorgt, met hem speelt en hem traint, zal de band tussen jou zich in de loop van de tijd ontwikkelen en versterken.

Reddingshonden

Als je een nieuwe hond mee naar huis neemt vanuit een opvangcentrum, is het belangrijk haar geschiedenis te kennen. Veel reddingshonden hebben een traumatische achtergrond waaronder misbruik, verwaarlozing of verlating, en zijn daardoor schuw, angstig en wantrouwend ten opzichte van de mens. Afhankelijk van de ernst van het trauma kan het weken of zelfs maanden duren voordat uw hond een bijlage vormt waarin zij zich veilig en zeker voelt in uw aanwezigheid. Het is belangrijk om het hechtingsproces niet te overhaasten, maar om geduldig te zijn en haar de tijd en ruimte te geven die ze nodig heeft om je te leren vertrouwen.

Aansluiting bevorderen

Voor een gezonde, goed afgestelde hond zal de tijd die hij met het spelen, wandelen en gehoorzaamheidstraining doorbrengt hem helpen een gehechtheid aan jou te vormen. Goed gedrag belonen met affectie en traktaties en negatief gedrag afwijzen met een stevige toon zonder de hond te intimideren of te kwetsen, zal hem ook helpen om te leren je te vertrouwen en je te zien als de leider. Voor een reddingshond met verlegenheid of angstig gedrag, kun je het beste geen interactie afdwingen. Zoveel als het je zou kunnen verleiden, onthoud je ervan hem met liefde en genegenheid te laten douchen, en hem de mogelijkheid te bieden om naar je toe te komen en contact te leggen. Doe alles wat u kunt om potentieel enge situaties te minimaliseren en een rustige omgeving te creëren. Handvoeding, als hij het accepteert, is ook een goede manier om vertrouwen op te bouwen en gehechtheid te bevorderen.

Door Jean Marie Bauhaus

Aanbevolen: