Logo pulchritudestyle.com

Hoe maak je een zandfontein voor een aquarium

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een zandfontein voor een aquarium
Hoe maak je een zandfontein voor een aquarium

Video: Hoe maak je een zandfontein voor een aquarium

Video: Hoe maak je een zandfontein voor een aquarium
Video: JAN AKKERMAN interview: Authenticity is NOT for SALE! 2023, December
Anonim

Zandfonteinen zijn enkele van de meest interessante decoratieve items die je kunt opnemen in het aquarium. Zandfonteinen creëren een constant straaltje zand dat de indruk wekt van een waterval onder water. Nadat u het apparaat met luchtvoeding hebt geconstrueerd, kunt u andere objecten eromheen plaatsen voor camouflage.

Stap 1

Meet de afstand tussen het grindbed van uw tank en het oppervlak van het water. Trek ongeveer 2 inch van dit totaal af en knip een PVC-lengte gelijk aan dit figuur met de ijzerzaag. Als de afstand tussen het oppervlak en uw grind bijvoorbeeld 10 inch is, snijdt u een pijp van 8 inch lengte af. Sluit een tweewegstekker aan op elk uiteinde van de buis, maar hecht de stukken nog niet aan siliconen.

Stap 2

Snij een 1-inch lang stuk PVC met behulp van de meetlint en ijzerzaag. Steek dit stuk in een van de tweewegskoppelingen - dit uiteinde wordt de bovenzijde. Bevestig de drieweg-koppeling aan de andere kant van het 1-inch segment en draai de koppeling zo dat een open uiteinde naar voren wijst en de andere naar boven wijst.

Stap 3

Snij een 3-inch lang stuk PVC met behulp van het meetlint en de ijzerzaag. Plaats het pijpsegment in de bankschroef om het vast te houden en gebruik de boor en een kwart-inch bit om het 3-inch lange stuk te perforeren. Het maakt niet uit hoeveel gaten u precies maakt, maar pas op dat u de integriteit van het segment niet in gevaar brengt door te veel gaten te boren. Plaats de einddop over het open uiteinde van het segment en schuif het segment in de tweewegconnector aan de onderkant van de fontein.

Stap 4

Verbind de luchtpomp met de luchtsteen met de slang. Steek de luchtsteen door de open kant van de driewegconnector en naar beneden in de verticale buis. Duw de luchtsteen tot deze op de bodem van de verticale buis rust.

Stap 5

Plaats de fontein in je aquarium met behulp van rotsen, planten of decoratieve voorwerpen om hem op zijn plaats te houden en te camoufleren. Creëer een bassin in de buurt van de inlaatbuis met kooimeubilair of rotsen - dit zal een plek bieden voor het bezinken van het zand wanneer het uit de pijp wordt geworpen.

Stap 6

Schakel de luchtpomp in. Er moeten bubbels in de pijp worden gevormd en beginnen te stromen in de fontein, die uiteindelijk uit de open zijde van de driewegconnector komt. Giet langzaam zand in de gevormde bak, in de buurt van de geperforeerde inlaatpijp. De actie van de bellen zal waterstroming veroorzaken, die de zandkorrels de pijp zal dragen. Terwijl de bellen door de bovenste opening van de fontein ontsnappen, zal het zand zich voortzetten en langzaam uit de uitlaatpijp wegvloeien.

Stap 7

Draai de luchtsteen uit, haal de fontein uit de tank en demonteer hem zodra je zeker weet dat de fontein in de tank past en goed werkt. Laat de stukken aan de lucht drogen. Nadat het volledig is opgedroogd, monteert u het apparaat opnieuw en gebruikt u siliconen op elk van de pijpaansluitingen.

Aanbevolen: