Logo pulchritudestyle.com

Wat doet Panacur Wormer voor honden?

Inhoudsopgave:

Wat doet Panacur Wormer voor honden?
Wat doet Panacur Wormer voor honden?

Video: Wat doet Panacur Wormer voor honden?

Video: Wat doet Panacur Wormer voor honden?
Video: T-Bact Before After | 5 Months Review | Mupirocin Ointment IP | For Acne Pits & Cut Scars | Results 2023, December
Anonim

Panacur, door Intervet, is een anthelminticum (ontwormingsmedicijn) met breed spectrum dat fenbendazol als het actieve bestanddeel bevat. Het wordt gebruikt voor de behandeling van zowel onvolwassen als volwassen rondwormen, evenals haakwormen, zweepwormen, lintwormen, darmwormen en de protozoa Giardia bij honden. Fenbendazol is een benzimidizol-klasse ontwormingsmiddel.

doseren

Aanbevolen dosering is 100 milligram per kilogram (ongeveer 2,2 pond) lichaamsgewicht voor routinebehandeling. Voor honden die meer dan 30 kilo wegen, is een extra gram fenbendazol van een halve gram vereist voor elke vijf kilo extra lichaamsgewicht. Panacur-poeder wordt gedurende drie dagen toegediend door een pakket met de vereiste hoeveelheid over het voedsel te strooien. Herhaal de behandeling wordt elke drie tot zes maanden of langer aanbevolen. Honden in kennels kunnen om de zes tot acht weken worden behandeld.

Bijwerkingen

Fenbendazol wordt als vrij veilig beschouwd. Zelfs bij hoge doses is het meestal niet-toxisch. Er is een klein risico op anafylactische shock bij de behandeling van een zware worminfestatie, maar dit komt doordat de parasieten in zeer grote aantallen afsterven. Braken kan na de behandeling optreden, maar dit is zeldzaam. Dode wormen kunnen na toediening worden waargenomen in de ontlasting van een hond. Allergische reactie kan voorkomen. Panacur mag niet worden gebruikt bij honden met een bekende overgevoeligheid voor fenbendazol. (https://www.petplace.com/drug-library/fenbendazole-panacur/page1.aspx) (Zie referentie 2 - antwoord voor de vierde vraag op pagina.)

overwegingen

Uw hond kan wormen hebben en geen uiterlijke tekenen of symptomen vertonen. Bij jonge puppy's kan een opgeblazen buik van zware worminfecties te zien zijn. Grote aantallen Toxocara canis rondwormen kunnen dodelijk zijn en kunnen zelfs door contact met geïnfecteerde ontlasting op mensen worden overgedragen. Een regelmatig ontwormingsprogramma is een essentieel aspect van de gezondheid en het welzijn van uw hond.

Voorbereiding

Voordat u Panacur of enig ontwormingsmedicijn gebruikt, moet u een ontlastingsmonster van uw hond naar uw dierenarts brengen. Idealiter moet het monster worden verzameld en naar de dierenarts worden gebracht op dezelfde dag dat uw hond het heeft verlaten. Een theelepel-sized monster is voldoende om te testen. Draai een plastic zakje binnenstebuiten en plaats het over je hand en verzamel het monster, keer het weer binnenstebuiten en zorg ervoor dat je er geen vuil of gras mee opraapt. Nadat uw dierenarts het type en het niveau van de worminfectie heeft bepaald, kunt u Panacur volgens de instructies van uw dierenarts toedienen.

Beschikbaarheid

Panacur is in de Verenigde Staten zonder recept verkrijgbaar, online of bij uw dierenarts.

Aanbevolen: