Logo pulchritudestyle.com

Hoe het syndroom van Wobbler te herkennen bij honden

Inhoudsopgave:

Hoe het syndroom van Wobbler te herkennen bij honden
Hoe het syndroom van Wobbler te herkennen bij honden

Video: Hoe het syndroom van Wobbler te herkennen bij honden

Video: Hoe het syndroom van Wobbler te herkennen bij honden
Video: Hoe is het om als VROUW te dienen in AFGHANISTAN? 2023, December
Anonim

Wobblersyndroom, ook bekend als cervicale spondylomyelopathie of instabiliteit van de nekwervels, is een aandoening waarbij het ruggenmerg in de nek wordt samengedrukt. Deze compressie op het ruggenmerg en zenuwwortels leidt tot neurologische complicaties en pijn. Hoewel het meest voorkomende teken van wobbler-syndroom de manier is waarop een hond loopt, heeft de aandoening vele symptomen. Als u vermoedt dat uw hond het wobbler-syndroom heeft, raadpleeg dan uw dierenarts voor een volledige opwerking.

Vrouwen lopende hond door sneeuw. tegoed: Karl Weatherly / Photodisc / Getty Images
Vrouwen lopende hond door sneeuw. tegoed: Karl Weatherly / Photodisc / Getty Images

The Wobbling Gait

Het meest voorkomende teken van het wobbler-syndroom is de manier waarop een hond loopt. Wobbler's dankt zijn naam aan de wankele gang die het veroorzaakt. Je merkt misschien dat je hond wiebelt, vooral in de achterbenen, wanneer hij loopt. Deze verandering in gang is vaak gemakkelijker op te merken als uw hond langzaam of op een gladde ondergrond loopt. Vanwege pijn in de nek hangen honden met wiebelt vaak tijdens het lopen hun hoofd naar beneden. Naarmate de toestand verslechtert, kan het zijn dat je in alle vier de poten wiebelt, en je merkt misschien dat het moeilijk is voor je hond om te gaan staan.

Andere tekens om te zoeken naar

Zoek naast een wankele gang naar andere symptomen van het wobbler-syndroom. U zult merken dat uw hond kromtrekt door pijn wanneer u zijn nek of ruggengraat aanraakt. Kijk naar de teennagels van je hond. De nagels kunnen door een onregelmatig looppatroon worden versleten of afgesleten. U kunt merken dat uw hond algemene zwakte ervaart, vooral wanneer hij probeert op te staan na een dutje.

Bepaalde rassen vragen om een nadere blik

Hoewel weifelaars elke hond kunnen treffen, vertonen bepaalde rassen een aanleg. Deze rassen omvatten Doberman pinschers, Rottweilers, Duitse Doggen, Ierse wolfshonden, Mastiffs, Weimaraners, Duitse herders, Berner Sennenhonden, Zwitserse Sennenhonden en Basset Hounds. Als u een van deze rassen heeft en merkt u een verandering in het looppatroon van uw hond, neem dan contact op met uw dierenarts.

Diagnose en behandeling van het syndroom van Wobbler

Om wobbler's te diagnosticeren, moet uw dierenarts enkele diagnostische tests uitvoeren, zoals een bloedpaneel en urineonderzoek, om onderliggende oorzaken uit te sluiten. Röntgenfoto's, CT-scans en MRI's zijn nodig om de spinale compressie visueel te bevestigen. In milde gevallen kan uw dierenarts kiezen voor zorg met ontstekingsremmende medicijnen en verminderde activiteit. In gevallen waarin ernstige spinale compressie is opgetreden, kan een operatie noodzakelijk zijn.

Aanbevolen: