Logo pulchritudestyle.com

Over Brewer's Gist voor honden

Inhoudsopgave:

Over Brewer's Gist voor honden
Over Brewer's Gist voor honden

Video: Over Brewer's Gist voor honden

Video: Over Brewer's Gist voor honden
Video: Does my dog have Parkinson's disease? 2023, September
Anonim

Biergist is een algemeen voedingssupplement voor honden. Sommige fokkers adviseren het, maar raadpleeg uw dierenarts voordat u het voedt. Het is misschien niet geschikt voor uw hond vanwege zijn potentieel als allergeen. Hier is wat u moet weten om te bepalen of biergist geschikt is voor uw hond.

x tegoed: Chalabala / iStock / Getty Images
x tegoed: Chalabala / iStock / Getty Images

Definitie

Biergist is een soort voedingsgist dat wordt gebruikt als supplement voor honden. Gisten zijn eencellige schimmelorganismen die suikers consumeren, kooldioxide en alcohol produceren als bijproducten. Gisten worden gebruikt om brood te bakken, bier te brouwen en wijn te maken. De stam die wordt gebruikt in de meeste biergistsupplementen voor honden is Saccharomyces cervisiae. Sommige biergistsupplementen zijn gemaakt van bijproducten die overblijven na het brouwen van bier. Als je het voedt, zoek dan naar een product van hoge kwaliteit gemaakt voor honden met verse ingrediënten.

Voordelen

Biergist heeft verschillende toepassingen voor honden. Het is een bron van B-vitamines zoals biotine, sporenelementen zoals zink, eiwitten en aminozuren. De aminozuren en vitamines kunnen helpen om de huid van een hond gezonder te maken en de vacht glanzender. Biergist wordt vaak aanbevolen door holistische dierenartsen om het immuunsysteem van honden te helpen versterken. Volgens de Encyclopedia of Natural Pet Care bleek biergist kippen te beschermen tegen met salmonella besmet voer. Biergist is ook een veel voorkomende natuurlijke remedie voor honden met vlooien, aanbevolen door holistische dierenarts Richard Pitcairn. Het wordt verondersteld om tegen vlooien te werken omdat het zwavelverbindingen bevat die je hond minder smakelijk maken voor hen. Ten minste één onderzoek toonde echter aan dat brouwersgist honden geen bescherming bood tegen vlooien in vergelijking met een controlegroep.

Risico's

Sommige honden zijn allergisch voor gisten en honden die allergisch zijn voor andere voedingsmiddelen zijn waarschijnlijk ook allergisch voor gisten. Gist van lage kwaliteit kan allergische reacties veroorzaken. Als uw hond voedselallergieën heeft, introduceer dan zorgvuldig voor zijn dieet hoogwaardige kwaliteitsgist. Als u tekenen van een allergische reactie ziet, stop dan onmiddellijk met de biergist en raadpleeg uw dierenarts.

Soorten

Biergist wordt verkocht als pillen, tabletten en als een poedervormig supplement dat over voedsel kan worden gesprenkeld. De voedingswaarde van de gist is niet gestandaardiseerd en zal variëren afhankelijk van hoe gist werd gekweekt. Vergelijk labels om er zeker van te zijn dat uw huisdier het meeste profijt heeft van het product. Er is een verschil tussen premium biergistsupplementen en supplementen gemaakt van de bijproducten van het brouwproces. Gist die specifiek is gekweekt voor gebruik in supplementen heeft meer voedingsstoffen en heeft minder kans op het veroorzaken van allergische reacties.

doseren

De juiste dosering van biergist hangt af van de grootte van de hond en het type gist dat u gebruikt. Voor poeders wordt meestal 1/2 theelepel per 10 kilo lichaamsgewicht aanbevolen. De juiste dosering voor tabletten hangt af van de grootte van de tablet. Lees en volg de doseerinstructies op de verpakking.

Aanbevolen: