Logo pulchritudestyle.com

Veroorzaakt kinderziektes diarree bij puppy's?

Inhoudsopgave:

Veroorzaakt kinderziektes diarree bij puppy's?
Veroorzaakt kinderziektes diarree bij puppy's?

Video: Veroorzaakt kinderziektes diarree bij puppy's?

Video: Veroorzaakt kinderziektes diarree bij puppy's?
Video: ZOUT toevoegen aan een ZOETWATER-aquarium?!? 2023, December
Anonim

Kinderziektes kunnen spijsverteringsproblemen krijgen met diarree en soms braken. Het bijtend puppy begint ongeveer 3 maanden oud en kan duren tot de puppy 9 tot 12 maanden oud is. Een jonge puppy met diarree moet de dierenarts bezoeken, omdat puppy's snel uitdrogen.

tegoed: cynoclub / iStock / Getty Images
tegoed: cynoclub / iStock / Getty Images

Timing tandjes krijgen

Een puppy heeft 28 tanden die binnenkomen als hij 8 weken oud is. Deze tanden, genaamd melk tand, laat hem beginnen met het eten en verteren van vast voedsel. Tegen de tijd dat hij 3 tot 4 maanden oud is, beginnen zijn centrale snijtanden eruit te vallen, gevolgd door de hoektanden en dan de premolaren. Het kauwen dat puppyhood definieert, zal u waarschuwen voor intense tandjes of u kunt kleine tandjes rond het huis vinden. Volwassen tanden kunnen vlak achter de tanden van de puppy in de kauwgom zitten, wat bijdraagt aan het ongemak van uw puppy en moet kauwen.

Spijsvertering overstuur

Als je puppy tanden verliest en de vervangingen losbarsten, zal hij dat doen kwijlen vaker. Het doorslikken van deze vloeistof kan zijn spijsvertering verstoren en diarree veroorzaken. Een tandjesjongen zal kauwen op alles wat hij in zijn mond kan krijgen, en puppy's worden vaak ziek vanwege iets dat ze hebben ingenomen, dus zorg ervoor dat je huis is puppy-gerezen gedurende deze periode.

Diarree behandelen

Houd uw puppy maximaal 12 uur achter terwijl hij diarree heeft. Vermijd zijn normale voeding te voeren tot zijn spijsverteringsstelsel weer normaal wordt. Hij kan hebben gekookte kipfilet, versnipperd, gemengd met witte rijst in kleine hoeveelheden. Een puppy zou altijd moeten hebben toegang tot water. Moedig hem aan om te drinken om uitdroging te voorkomen. Voeg warm water toe aan het mengsel van kip en rijst om zijn vochtopname te verhogen.

Zie de dierenarts

Als uw puppy diarree heeft, bel dan uw dierenarts voor instructies. Hoewel diarree bij een volwassen hond minder ernstig kan zijn, kan een puppy snel uitdrogen en kunnen complicaties optreden. Uw dierenarts zal u vertellen of u kunt wachten en de puppy kunt observeren of hem kunt vragen om te controleren op andere oorzaken, zoals wormen. Als de diarree gepaard gaat met overgeven, bloed, lethargie of buikpijnwacht niet. Breng uw puppy zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Aanbevolen: