Logo pulchritudestyle.com

Kenmerken van Newfoundland-honden

Kenmerken van Newfoundland-honden
Kenmerken van Newfoundland-honden

Video: Kenmerken van Newfoundland-honden

Video: Kenmerken van Newfoundland-honden
Video: Dardasha Aflevering 5 | De uitleg van al je dromen 2023, September
Anonim

Newfoundlands, of 'Newfies', zijn grote werkhonden met een algemene reputatie voor zachte manieren en toewijding. Newfoundlands houden van water en hun gezinnen, en kunnen meestal goed overweg met mensen en andere dieren. Zoals met elk ras, echter, is elke Newfie een individu met zijn eigen individuele temperament.

Image
Image

Gehoorzaamheid

De training moet beginnen als de hond nog een puppy is. Nieuwelingen zijn van nature onafhankelijk, maar zijn gemakkelijk te trainen. Toon van stem is een sleutel tot training. Je toon communiceert meer met je vriend dan met de woorden die je zegt. Trainers van het ras eisen een kalme toon en krijgen meestal de boodschap over. Vanwege hun grootte en kracht is het bijzonder belangrijk dat Newfies getraind worden om te hakken, niet aan de lijn te trekken en niet op mensen te springen.

Speel stijl

Water en zwemmen zijn twee favoriete dingen van een Newfie. Velen zullen water zoeken om in te spelen, dus je moet goed naar je buddy kijken als je de modderpoelen probeert te ontwijken. Nieuwelingen reageren goed op elke vorm van werkspel of activiteit, zodat ze gemakkelijk kunnen leren om voorwerpen op te halen. Historisch gezien waren Newfoundlands vissershelpers en hun taken omvatten het ophalen van overboord gevallen en het slepen van ladingen. Agility-klasse kan een goede keuze zijn als een recreatieve activiteit die ervoor zorgt dat uw Newfie actief en gericht blijft.

Socializing

Tederheid en een vredig karakter worden beschreven in de AKC-rasstandaarden voor het ras Newfoundland. Nieuwelingen kunnen gemakkelijk socializen met mensen, zowel volwassenen als kinderen, maar ook met andere honden en huisdieren. Over het algemeen houden ze van aandacht en genegenheid. Je Newfie-vriend zal het waarschijnlijk goed vinden met iedereen die jij als een vriend beschouwt. Newfoundlands neigt niet naar agressie. Ze zijn een dapper ras en de meesten zullen hun eigenaren beschermen, maar ze hebben de neiging om te verdedigen in plaats van aan te vallen.

Intelligentie

De Newfoundland Club of America beschouwt deze honden als een van de intelligentste rassen. Ze leren snel en begrijpen hun plaats bij collega-packleden. Omdat ze gefokt zijn als werkhond, willen ze commando's volgen en taken uitvoeren om zichzelf nuttig te maken voor hun eigenaars. Ze zijn in staat om ingewikkelde taken uit te voeren, door vocale en visuele opdrachten te volgen.

Activiteiten niveau

Newfies zijn grote honden, met een gewicht van 100 tot 150 pond als volwassenen, en ze hebben de neiging om langzaam te bewegen. Wanneer ze niet vredig rusten, kunnen ze worden aangemoedigd om spelletjes met ophaal- en werkgames te doen. Newfies hebben de neiging om de bewegingswet te volgen die zegt "een lichaam in rust blijft in rust" en geeft de voorkeur aan spelen die productief aanvoelen, zoals zwemmen, voorwerpen dragen of oprapen. Ondanks hun grootte kunnen honden uit Newfoundland zich aanpassen aan het leven in een klein huis of appartement, omdat ze relaxte honden zijn die niet veel bewegen. Voor een goede gezondheid moet je je vriend echter betrekken bij regelmatige dagelijkse oefeningen.

Van Madeline Masters

Newfoundland Dog Club of Canada: korte geschiedenis van het ras Canadian Kennel Club: CKC Breed Standards - Newfoundland Newfoundland Club of America: temperament en persoonlijkheden Kingdom of Pets: The Newfoundland Dog Breed Dog Behavior Online: Hoe een Newfoundland te trainen American Kennel Club: Leer Newfoundland kennen Pet MD: Newfoundland

Aanbevolen: