Logo pulchritudestyle.com

Zijn Pit Bulls natuurlijk agressief?

Zijn Pit Bulls natuurlijk agressief?
Zijn Pit Bulls natuurlijk agressief?

Video: Zijn Pit Bulls natuurlijk agressief?

Video: Zijn Pit Bulls natuurlijk agressief?
Video: Veel hondenverkopers gaan slecht met puppy's om 2023, September
Anonim

Hoewel pitbulls de reputatie hebben agressief te zijn, is de realiteit dat agressie geen aangeboren of 'natuurlijk' persoonlijkheidskenmerk is bij deze honden. Mede door ongeorganiseerde, twijfelachtige en soms ook illegale fokpraktijken, vindt een dramatisch groot en groeiend aantal pitbull- en pitbullmengelingen hun weg naar schuilplaatsen.

Image
Image

Do not believe the Hype

Niet alleen zijn pitbulls niet aangeboren agressief, maar veel pitbulls gedragen zich in feite buitengewoon goed bij kinderen, wat ze tot goede familiepartners maakt. Anderen zijn goedgekeurde therapiehonden. Wat aangeboren is in het pitbull-personage lijkt loyaliteit, moed en stabiliteit te zijn. Diezelfde eigenschappen kunnen echter worden verdraaid om de honden te maken tot wat lijkt op monsters. Ironisch genoeg zijn de agressieve tendensen die ervoor zorgen dat zoveel pitbulls dakloos worden, het resultaat van conditionering door eigenaars en trainers die willen dat hun loyale, moedige en standvastige honden wreed en beangstigend worden.

Het Pit Bull-probleem

Mede dankzij ongeorganiseerde, twijfelachtige en soms illegale fokpraktijken vindt een enorm groeiend aantal pitbull- en pitbullmengelingen hun weg naar schuilplaatsen. Bovendien heeft een toename in negatieve media-aandacht met betrekking tot pitbulls ertoe geleid dat veel appartementencomplexen, wijkverenigingen en zelfs hele districten een verbod op het ras hebben opgelegd, wat vaak als inherent gevaarlijk wordt beschouwd. Op hun beurt zijn veel mensen gedwongen de pitbulls die ze al bezitten op te geven of worden afgeschrikt om diegenen te adopteren die huizen nodig hebben.

Nergens te gaan

Eenmaal binnen in een schuilplaats, worden pitbulls moeilijk te plaatsen bij verantwoordelijke eigenaren, aangezien veel van de individuen die pitbulls willen adopteren niet verlangen naar hun gezelschap, maar naar hun vermeende kwaadaardigheid, die wordt gezien als een nuttige eigenschap bij waakhonden en vechthonden. Shelters maken het beleid vaak om adoptie aanvragen van schijnbaar onverantwoordelijke personen niet goed te keuren, wat betekent dat de mensen die het meest waarschijnlijk pitstieren zoeken ook waarschijnlijk worden afgewezen.

Door Ruth Nix

ASPCA: Pet Statistics Petfinder: The Truth About Pit Bull Adoption The New Yorker: Troublemakers Cesar's Way: hondentraining: redenen waarom honden eindigen in schuilplaatsen

Aanbevolen: