Logo pulchritudestyle.com

Zijn uien slecht voor honden?

Zijn uien slecht voor honden?
Zijn uien slecht voor honden?

Video: Zijn uien slecht voor honden?

Video: Zijn uien slecht voor honden?
Video: IK ZIT 24 UUR OPGESLOTEN IN EEN HONDENASIEL! *Help* 2023, September
Anonim

De meeste honden eten alles dat op de grond valt - inclusief uien. In welke vorm dan ook, uien zijn gevaarlijk voor de gezondheid van honden en kunnen dodelijk zijn als medische aandoeningen niet worden behandeld. Honden kunnen op een dag gezondheidsproblemen krijgen door uien te eten of door in de loop van de tijd kleine hoeveelheden uien te eten.

Image
Image

Gezondheidsrisico's van uien

Uien vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor honden. Wanneer honden te veel uien eten, riskeren ze de ontwikkeling van hemolytische anemie, een aandoening waarbij hun rode bloedcellen afsterven. Als de bloedarmoede niet wordt behandeld, kan de hond doodgaan.

Soorten

Gezondheidsrisico's van uien zijn hetzelfde, ongeacht of uw pup de uien rauw of gekookt eet. Niet alleen vormen verschillende soorten uien - zoals geel, wit of rood - een gezondheidsrisico, net als uienaroma's. Voedingsmiddelen en specerijen zoals uipoeder, uiensoepmengeling en snackchips met een ui-smaak kunnen uw hond schaden. Dat betekent niet dat je geen zure room en ui-chips kunt eten, maar zorg ervoor dat je vriend de frituurzak niet kan bereiken.

symptomen

Tekenen om op te letten omvatten hijgen, een verhoogde hartslag, braken en bloederige urine. Uien veroorzaken gastro-intestinale klachten bij honden, dus je kunt wat buikspiralen horen of kwijlen zien. Telltale tekent dat uw hond in snacks met hapjes of soepmixen gaat, zoals lege snackzakken, verpakkingen of wikkels op de vloer. Als uw hond rauwe uien at, kan uienvel of schil aanwezig zijn op de vloer.

Dodelijke niveaus

Over het algemeen ervaren honden ui-toxiciteit als ze 0,5 procent van hun lichaamsgewicht in uien eten, volgens het tijdschrift "Veterinary Technician". Dus een hond van 50-pond ervaart ui-toxiciteit na het eten van 0,25 pond of 4 gram ui. Als u weet dat uw hond uien heeft gegeten, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde dierenarts om zo spoedig mogelijk met de behandeling te beginnen. Voor een venster van twee uur nadat uw pup uien eet, kan de dierenarts braken opwekken om uien uit zijn systeem te verwijderen. Naderhand heeft het huisdier veterinaire verzorging en bewaking van rode bloedcellen nodig. De behandeling kan een bloedtransfusie vereisen om de rode bloedcellen van uw huisdier te helpen herstellen.

Door Elton Dunn

Aanbevolen: