Logo pulchritudestyle.com

Kunnen honden zwanger worden de eerste keer dat ze paren?

Kunnen honden zwanger worden de eerste keer dat ze paren?
Kunnen honden zwanger worden de eerste keer dat ze paren?

Video: Kunnen honden zwanger worden de eerste keer dat ze paren?

Video: Kunnen honden zwanger worden de eerste keer dat ze paren?
Video: American Staffordshire Terrier VS Pitbull: What's the Difference? 2023, September
Anonim

Wanneer een hond de oestrus in gaat, de periode waarin ze ovuleert, kan ze zwanger worden nadat ze slechts één keer met een andere hond heeft gepaarde. Een hond in oestrus die met een andere hond samenwoont, zal niet altijd zwanger worden, maar de mogelijkheid bestaat wel.

Image
Image

Estrus en zwangerschap

Je pup ervaart oestrus zodra ze geslachtsrijp is, en dat kan zo jong zijn als 5 maanden oud, volgens de website van VCA Animal Hospitals. Een hond gaat dan ongeveer om de zes maanden in de oerrus. Tijdens de oestrusperiode van twee tot drie weken, wordt uw pup ontvankelijk voor geslachtsrijpe reuen en kan zwanger worden als zij een partner vormt. Omdat het sperma van een mannelijke hond tot maximaal een week in het reproductieve kanaal van uw hond kan overleven, zelfs als ze niet onmiddellijk zwanger wordt, kan ze binnen enkele dagen na het paren besmet raken. Een hond vertoont binnen drie tot vier weken paring tekenen van zwangerschap.

Zwangerschapspreventie

Terwijl je je pup weghoudt van reuen om te voorkomen dat ze zwanger raakt, kunnen er ongelukken gebeuren en je puppy kan zelfs proberen te ontsnappen om te paren. De enige volledige manier om te voorkomen dat uw pup in de oestrus terechtkomt en zwanger wordt, is door haar te laten steriliseren. De sterilisatieprocedure omvat de verwijdering van haar voortplantingsorganen. Je kunt je hondje zo jong laten steriliseren als hij 2 maanden oud is, zolang hij tenminste 2 pond groot is, beveelt hij de SpayFIRST-website aan.

Van Susan Paretts

Aanbevolen: