Logo pulchritudestyle.com

Waarom likken honden vloertegels?

Waarom likken honden vloertegels?
Waarom likken honden vloertegels?

Video: Waarom likken honden vloertegels?

Video: Waarom likken honden vloertegels?
Video: Hoe verminder je het blaffen wanneer de deurbel gaat ? 2023, December
Anonim

Het gedrag van huisdieren kan moeilijk te decoderen zijn en kan zorgelijk zijn voor een eigenaar. Er zijn meerdere redenen waarom honden vloertegels kunnen likken. Gebruik situationele aanwijzingen en uw inzicht in de persoonlijkheid van uw pup om te bepalen wat het gedrag veroorzaakt. Als u denkt dat likken duidt op een onderliggende fysieke conditie, raadpleegt u uw dierenarts.

Image
Image

Dieet tekort

Soms likken honden vloertegels wanneer ze een bepaalde voedingsstof tekort hebben in hun dieet. Als uw vloertegels klei, baksteen of zelfs cement zijn, kunnen ze aantrekkelijk zijn voor uw huisdier, omdat ze naar mineralen ruiken die ontbreken in het dieet van uw huisdier. Soms likken honden met bloedarmoede, kanker of andere ziekten die gastro-intestinaal ongemak veroorzaken deze tegels. (ref 3) Als uw huisdier alleen deze tegels en geen andere vloeroppervlakken likt, onderzoek dan zijn gezondheid met uw dierenarts.

Onderliggende angst

Honden die geen onderscheid maken tussen houten vloeren en tegels vloeren, likken vaak uit angst. Regelmatig likken van poten, meubels en andere voorwerpen kan een teken zijn van onzekerheid of stress. Je huisdier vertellen om het te stoppen of hem fysiek tegen te houden, helpt hier niet. Als u denkt dat uw huisdier ongerust is, praat dan met uw dierenarts over gedragsgeneesmiddelen. Verhoog het zelfvertrouwen van de pup door hem opdrachten te geven zoals "leugen" om hem af te leiden en vervolgens gehoorzaamheid te belonen met traktaties.

Misselijkheid

Dwanglikkend zijn kan een teken zijn van misselijkheid of andere maagklachten. Als je huisdier alles in zicht likt, kwijlt en minder snel reageert dan normaal, is misselijkheid waarschijnlijk de schuldige. Misselijkheid gaat vaak over, maar kan een teken zijn dat je hond iets at wat hij niet mocht - zoals chocolade. Kijk rond in het huis voor aanwijzingen dat je huisdier iets slechts voor hem heeft gegeten.

Food-Op zoek naar

Sommige honden willen vloertegels likken in de hoop dat ze een kruimeltje of twee van uw maaltijd binnenkrijgen. Als u kleine kinderen hebt die voedsel op uw vloertegels laten vallen, kan uw pup leren likken voor snacks. Als je huisdier vloertegels in de keuken maar niet in andere kamers likt, heeft hij waarschijnlijk geleerd dat hij hierdoor mogelijk voedsel kan vinden. Verban uw pup uit de keuken terwijl u kookt om deze likken te verminderen.

Door Elton Dunn

The Washington Post: Dog's Obsessive Licking of Tile Floor kan duiden op een Dieet tekort VANDAAG Huisdieren en dieren: help, mijn hond zal niet stoppen met likken alles! Diergeneeskunde: Help! Mijn hond likt alles

Aanbevolen: