Logo pulchritudestyle.com

Is het echt een slecht idee om honden onze gezichten te laten likken?

Inhoudsopgave:

Is het echt een slecht idee om honden onze gezichten te laten likken?
Is het echt een slecht idee om honden onze gezichten te laten likken?

Video: Is het echt een slecht idee om honden onze gezichten te laten likken?

Video: Is het echt een slecht idee om honden onze gezichten te laten likken?
Video: What is Blep? | Cat Daddy Dictionary 2023, December
Anonim

2017 heeft al heel wat controverses gezien, maar geen daarvan is zo groot als het debat over de vraag of het een goed idee is om een hond je gezicht te laten likken. Een recente video suggereert dat dit niet zo is, maar hondenliefhebbers beweren overal dat het dat wel is.

tegoed: Adobe Stock
tegoed: Adobe Stock

Laten we door de voor- en nadelen van het laten likken van een hond in het gezicht.

PROS

Genegenheid: Wanneer uw hond u likt, wordt dit waarschijnlijk gedaan om redenen van genegenheid. Trainer Victoria Stilwell is van mening dat honden ook houden van de zoute smaak van de huid van de mens. Je hebt misschien per ongeluk je hond getraind dat likken haar genegenheid van je verdient, maar wie van ons is daar niet schuldig aan? Het is de menselijke natuur. Volgende vraag.

Een foto geplaatst door Izzy Jane (@ isabel.pearce) op

Het is schattig: Een soortgelijke reden als hierboven, maar kom op, hoe schattig is het als een pup je liegt of, beter nog, een nietsvermoedende vreemdeling? Een goed getimede puppy-lik heeft de kracht om oorlogen te beëindigen.

CONS

bacteriën: Het is niet alleen maar zonneschijn en rozen met hondenlikken. Soms is het zonneschijn en bacteriën. Dierenarts Dr. Leni K. Kaplan legt uit dat contact tussen hondenspeeksel en de menselijke huid voor mensen met een gezond immuunsysteem waarschijnlijk geen problemen veroorzaakt. Maar voordat je viert door je gezicht in je hond te steken, is hier de kicker: slijmvliezen, die in onze ogen, mond en neus bestaan, zijn veel dunner dan de huid en absorberen gemakkelijker bacteriën uit de monden van onze honden. Dat betekent dat contact tussen speekselklieren en deze slijmvliezen een risico op infectie oplevert.

Een foto geplaatst door Hiro; Japanse spits (@hirothemiro) op

Maar hoe riskant zijn deze infecties? Het hangt er vanaf. De monden van honden kunnen zoönotische bacteriën bevatten, wat betekent dat bacteriën dieren doorgeven aan mensen die ziektes kunnen veroorzaken. Deze bacteriën kunnen dingen omvatten als E. coli en Salmonella, die, zoals u waarschijnlijk weet, gastro-intestinale problemen kunnen veroorzaken en tot een echt vreselijke tijd kunnen leiden.

Een foto geplaatst door Eva Živković (@evazivkovic) op

Ok, hier is het echt grove deel: deze bacterie komt grotendeels van uitwerpselen. Als u een arts bent of als u gewoon grof bent, heeft u misschien gehoord van de fecaal-orale route, de meest walgelijke van alle routes. Het contracteren van een ziekte via de fecaal-orale route betekent dat je onbewust bacteriën uit de ontlasting in je mond hebt overgedragen. Dus als de mond van uw hond de laatste tijd in contact is geweest met uitwerpselen (wat, laten we eerlijk zijn, niet onwaarschijnlijk is) en hij vervolgens uw mond op likt, gefeliciteerd, bent u in Fecal-Oral Town.

Een video geplaatst door Red Noses 👑 (@rednosesallday) op

Hoe serieus u de dreiging van zoönotische bacteriën moet nemen, hangt af van uw leeftijd en immuunsysteem. Zoals het geval is met veel ziektes, loop je meer risico als je jonger bent dan 5 jaar, ouder bent dan 65 jaar, zwanger bent of immuniteitsproblemen hebt.

Fecale bacteriën zijn behoorlijk vies, maar hondenzoenen zijn behoorlijk goed. Hoe walgelijk het ook is, deze hondeneigenaar zal waarschijnlijk het risico blijven nemen - tenminste tot ik 65 ben.

Aanbevolen: