Logo pulchritudestyle.com

Hoe honden trainen om te gaan liggen

Hoe honden trainen om te gaan liggen
Hoe honden trainen om te gaan liggen

Video: Hoe honden trainen om te gaan liggen

Video: Hoe honden trainen om te gaan liggen
Video: Teach Your Dog to STAND - Dog Training Video - Robert Cabral - the STAND Command 2023, September
Anonim

Soms wens je dat je energieke hondje gewoon zou chillen en gaan liggen. Het kan zijn wanneer hij te onstuimig speelt of springt over het diner gasten op het moment dat ze door de voordeur stap of wordt te opgewonden bij het zien van een andere hond terwijl je hem meeneemt voor een wandeling. Het goede nieuws is dat je hem kunt trainen om te gaan liggen door hem te leren een opdracht te associëren met positieve bekrachtiging.

Image
Image

Stap 1 - Laat je pup zitten.

Stap 2 - Zeg de naam van je hond en vervolgens "Omlaag" of "Ga liggen". Niet schreeuwen of het bevel op een boze toon geven. Houd je stem stevig, maar niet bedreigend.

Stap 3 - Krijg zijn aandacht door een heerlijke traktatie te zwaaien op het niveau van zijn neus. Houd het zo dicht dat hij het kan ruiken.

Stap 4 - Laat de traktatie zakken tot hij tussen de poten van Fido en iets boven de grond zit. Trek het langzaam van hem weg, alsof je een onzichtbare lijn over de vloer volgt. Terwijl de hongerige kerel de traktatie blijft volgen, zal zijn hoofd vallen en komt hij in de "Beneden" positie. Als hij alleen de bovenste helft van zijn lichaam op de grond laat zakken, trek dan de beloning naar voren of naar achteren totdat zijn hele lichaam ligt.

Stap # 5 - Beloon de goede jongen met de traktatie en positieve woorden wanneer hij succesvol gaat liggen. Huisdier en prijs hem. Met oefenen leert uw viervoetige vriend het commando te associëren met de beloning voor een heerlijke traktatie zodra hij gehoorzaamt.

Van Liza Blau

Aanbevolen: